Ora 2:00 devine ora 3:00. Republica Moldova trece la ora de vară

În această noapte, Republica Moldova trece oficial la ora de vară. Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 2:00, acele ceasornicelor sunt transferate cu o oră în urmă, până la ora 3:00.

În acest context, ziua de 27 martie devine cea mai scurtă zi din an.

Republica Moldova operează trecerea la ora de vară în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU, concomitent cu statele-membre ale comunității europene.

Trecerea de la ora de iarnă la ora de vară are loc în 70 de țări din lume cu respectarea diferenței de fus orar.

Majoritatea ţărilor europene au institut acest sistem ca urmare a şocului petrolier din 1973-1974, din grija de a economisi energie.

Obiectivul schimbării orei era în principal de a face să corespundă mai bine orele de activitate cu orele însorite pentru a limita utilizarea luminii artificiale.

Ulterior, deputaţii europeni au cerut o evaluare a regimului actual al orei şi, dacă este necesar, o revizuire a regulilor, într-o rezoluţie adoptată la 8 februarie 2018 în Parlamentul European cu 384 de voturi pentru, 153 împotrivă şi 12 abţineri.

Eurodeputaţii au votat, la 26 martie 2019, renunțarea la schimbarea orei de două ori pe an, începând cu 2021. Fiecare stat membru urmează să decidă pe ce oră va rămâne – ora standard sau ora de vară.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns