O tânără profesoară din Rădenii Vechi a decis să se împartă cu roada de mere

Dar din dar se face rai! După această zicală s-a ghidat o tânără profesoară din Rădenii Vechi, raionul Ungheni, care a decis să împartă roada bogată pe care o are în gospodăria sa. Gospodina i-a invitat, prin intermediul reţelelor de socializare, pe cei care îşi doresc să guste din merele eco la ea acasă, pentru a le culege. Cei pofticioși nu trebuie să dea nici un leu, doar să vină şi să culeagă cât vor de unii singuri, transmite Canal 3



Pomii din grădina Anei Plăcintă, circa 10 la număr, au fost sădiţi de bunelul său.

Tânăra mămică spune că până acum 2 ani, roada copacilor era o sursă de venit, dar acum s-a pomenit că nu mai are unde le vinde.

Până acuma merele plecau la fabrica de conserve la Ungheni, însă dumnealor au închis-o şi acuma foarte mulţi ţărani au rămas cu producţia în câmp, se strică, mie îmi pare rău pentru că am şi eu copii şi dacă le lipseşte ceva în suflet apare un regret, aş vrea ca alte familii să profite de acest lucru să vină şi să-şi culeagă, să strângă cât au ei nevoie„, a spus jurnaliștilor, profesoarea Ana Plăcintă.

Femeia este învăţătoare de profesie, dar la moment se află în concediul de maternitate. Ea are doi copii şi nu mai reuşeşte să culeagă merele din grădină, motiv pentru care a decis să le dăruiască.

Am scris pe facebook, într-un grup de mâncăruri, de preparate culinare că aş dărui două tone de mere, fiecare să vină să-şi culeagă şi au fost foarte mulţi doritori, mulţi vor veni în ziua liberă. I-a bucurat ideea de a avea ceva natural pentru că sunt bio, nu le-am stropit, nu le-am făcut absolut nimic„, a menţionat profesoara, Ana Plăcintă.

Încântaţi de propunerea femeii, oamenii au prins curaj şi au reacţionat imediat.



Spre exemplu, acest bărbat a venit împreună cu soţia şi doi copii pentru a culege din merele oferite gratis.

Astăzi am văzut mesajul doamnei pe reţeaua de internet, am văzut mesajul că sunt mere şi am luat aşa o decizie, să încercăm să vedem nişte vitamine aşa pentru copii, aşa o faptă bună, de ce să nu încercăm şi să vedem pentru că oameni buni mai rar găsim„.

Soiul de mere pe care noi îl numim „mere țigănești”, au o culoare roșie intensă, sînt foarte rezistente, iar păstrate la frigider sau în beci, pot fi consumate pînă în lunile aprilie – mai.

În 2016, femeia a cules din grădina sa aproximativ 3 tone de mere.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns