O polițistă de frontieră din PTF Sculeni „a depistat” un cetățean camuflat sub bancheta autocarului Chișinău – Sibiu

O polițistă de frontieră din punctul de trecere Sculeni a depistat un tânăr moldovean, ascuns într-un autocar de rută. Fără acte, înghemuit și camuflat sub bancheta din spate, acesta își crease un plan să ajungă la București, cu trecerea neobservată la controlul de frontieră.



Incidentul a fost înregistrat în noaptea de sâmbătă spre duminică, când un autocar de pe ruta Chișinău – Sibiu s-a apropiat la linia de control pentru autozarea ieșirii din R. Moldova. În timpul verificării documentelor de călătorie a pasagerilor, angajata Poliției de Frontieră a sesizat o neregulă în poziționarea unui scaun din spatele mijlocului de transport. În aceste circumstanțe a fost observat un bărbat slab și mic de statură, ce stătea ghemuit sub scaun.

În timpul audierii, „pasagerul” a încercat să inducă în eroare cu privire la identitatea lui, declarând că este cetățean al României și intenționa să ajungă acasă, la București.

Din cercetările preliminare, cât și verificările suplimentare cu implicarea reprezentanților autorităților naționale și române, s-a reușit identificarea tânărului de 21 de ani, care de fapt este originar din satul Pârjota, raionul Râșcani. Totodată, acesta figurează în baza de date că ar fi participat în mai multe ilegalități minore pe teritoriul țării.

În prezent, polițiștii de frontieră documentează cazul sub toate aspectele legale în vederea elucidării infracțiunii. Tânărul este cercetat în stare de libertate, însă din considerentul că prezenta tulburări în comportament se află în continue monitorizare și urmează să aibă o ședință cu psihologul.

Potrivit unui comunicat Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei, Cătălina, polițista de frontieră care a semnalat incidentul, a dat dovadă de atitudine îndrăzneață și o perspicacitate discretă ce a ajutat-o să țină situația sub control.

În cei patru ani de activitate, Cătălina de doar 25 de ani s-a remarcat prin profesionalism, curaj și vigilență, dejucând mai multe ilegalități la frontieră.



Amintim că până la 31 iunie, la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei durează admiterea pentru anul de studii 2019

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns