O butelie de gaz a explodat în Călimănești, Nisporeni. Un bărbat a ajuns la spital

O nouă explozie provocată de o butelie de gaz într-o gospodărie a unei persoane fizice.

Un bărbat de 60 de ani din satul Călimănești a ajuns în această dimineață la Spitalul raional Nisporeni după ce o butelie de gaz a distrus o bună parte din propria locuință.

Amintim că la 12 iulie curent, o situație similară a avut loc și în satul Condrătești din raionul Ungheni. Pentru a salva persoana afectată, a fost necesară o intervenție aero–medicală SMURD Iași la Ungheni

În dimineața zilei de 19 iulie salvatorii și pompierii SSE Nisporeni ai DSE Ungheni, au fost alertați despre producerea unei explozii în localitatea Călimănești, raionul Nisporeni.

Potrivit IGSU, apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 06:48.

Potrivit primelor informații, o explozie s-a produs într-o casă de locuit.

Ajunși la fața locului echipele de salvatori au stabilit că o deflagrație a avut loc în urma scurgerii de gaz de la o butelie de tip propan-butan.

Incendiul în locuință nu s-a produs. 

Pompierii au evacuat din casa afectată o butelie de gaz și au efectuat lucrările de răcire a sobei.

În urma deflagrației 60% din construcția casei și gardul din partea dreaptă și stângă între casele vecine au fost distruse.

Totodată, potrivit IGSU, proprietarul locuinței, un bărbat în vârstă aproximativ de 60 de ani a fost scos de sub dărâmături de către vecini.

În urma exploziei acesta a suferit arsuri de gradul III și IV pe 80% din suprafața corpului fiind transportat de urgență la spitalul raional.

Cauza și circumstanțele producerii incidentului urmează a fi stabilite.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns