Nu au primit salariile din august. Mai muți angajați ai CFM din Ungheni, Bălți, Chișinău și Cimișlia au organizat astăzi un protest în Chișinău

Mai mulți angajați ai Î.S. „Calea Ferate a Moldovei” (CFM) din Ungheni, Bălți, Chișinău și Cimișlia au organizat astăzi un protest în Chișinău, fiindcă nu li s-au achitat salariile pentru luna septembrie, transmite Deschide.md



Informația a fost confirmată de către șeful sindicatelor Căii Ferate din Moldova, Ion Zaporojan. În același timp, directorul general al CFM, Ivan Dragni, care astăzi își serbează ziua de naștere, a negat informația.

Potrivit lui Zaporojan, angajații CFM, pe parcursul lunii octombrie au ieșit la lucru, însă nu au muncit și astfel pe căile ferate au crescut copaci.

„Au venit oamenii de la Ungheni care întrețin linia CFM Chișinău. Ei nu au primit salariile de o lună de zile.

Ei au așteptat să vină cineva din conducere, domnul Tomșa care este responsabil de infrastructură, domnul Sărăcuță. Nu a venit nimeni la oameni.

Din această cauză oamenii au fost revoltați și au oprit lucrările. Au venit la serviciu așa cum prevede legea dar nu au efectuat lucrări pentru că nu li se achită salariile.

Vinovat de acest lucru este domnul Tomșa și domnul Sărăcuța”, a spus șef sindicatelor CFM, Ion Zaporojan.

Întrebat de către reporterii Deschide.md dacă angajații planifică și alte proteste similare, Zaporojan ne-a spus că era preconizat o astfel de măsură la Basarabeasca, însă deocamdată a fost anulată.

Sursa mai menționează că directorul general Ivan Dragni a mințit negând orice fel de proteste și niciun angajat nu a avut pretenții la felul cum sunt remunerați.

Totodată, jurnaliștii l-au solicitat telefonic și pe șeful pe întreținerea liniilor ferate, însă acesta nu le-a răspuns.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns