Moldova a depășit pragul de 10 mii de infectări și 365 de decese provocate de COVID-19

MSMPS anunță confirmarea altor 218 cazuri noi de infectare cu COVID-19, depistate astăzi în Republica Moldova, dintre care 4 în regiunea transnistreană și 3 în regiunea Ungheni.

Cele 3 cazuri pozitive de infectare cu COVID-19 din regiunea noastră au fost confirmate 2 în raionul Ungheni și 1 caz în raionul Nisporeni.



Pentru mai multe detalii accesați Date statistice cu privire la COVID-19 în raioanele Ungheni, Nisporeni și Călărași la 9 iunie 2020

Total teste efectuate în această zi – 905, dintre care primar –  664 şi repetat – 241.

Urmare, bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 10 025 cazuri.

Din numărul total de cazuri din această zi, 12 sunt lucrători medicali:

  • medici – 3 persoane;
  • asistenți medicali – 3 persoane;
  • felceri – 1 persoană;
  • personal auxiliar – 5 persoane.



Totodată, au fost înregistrate alte 6 decese, provocate de infecția COVID-19:

  • Deces 360: Bărbat de 61 ani, din r-nul Ceadîr-Lunga, internat la Spitalul Clinic Republican, pe 30 mai. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă, insuficiență cardiacă cronică.
  • Deces 361: Bărbat de 58 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Spitalul Clinic Republican, la SCM ”Sfîntul Arhanghel Mihail”, pe 25 mai. Comorbidități: ciroză hepatica, cardiopatie dismetabolică IC II.
  • Deces 362: Bărbat de 62 ani, din mun. Chișinău, tranferat de la Centrul COVID-19, la SCM ”Sfîntul Arhanghel Mihail”, pe 9 mai. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, hepatită toxică, dismetabolică.
  • Deces 363: Femeie de 72 ani, din mun. Chișinău, tranferată de la SCM Nr. 1, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 4 mai. Comorbidități: boală renală cronică, hepatită cronică, hipertensiune arterială gr. III, angină pectorală de efort CF III.
  • Deces 364: Femeie de 35 ani, din r-nul Taraclia, internată la Spitalul Clinic Republican, pe 3 iunie. Comorbidități: diabet zaharat tip 1, insuficiență renală cronică, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă.
  • Deces 365: Femeie de 60 ani, din UTA Găgăuzia, transferată din IMSP SR Ceadîr-Lunga, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 7 iunie, în stare gravă, cu pneumonie bilaterală evoluție gravă, insuficiența respiratorie severă gr.III, șoc toxic-infecțios.

Până la ora actuală, 5797 persoane s-au tratat de infecție și 365 au decedat din cauza COVID-19.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns