Ministerul Sănătății va verifica veridicitatea cazierului judiciar al directorului interimar de la Spitalul din Ungheni

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că va fi verificat suplimentar cazierul judiciar al medicului Vladimir Popovici, care a fost numit director interimar la Spitalul Raional Ungheni și care are antecedente penale.

Între timp, concursul pentru ocuparea funcției de director a fost suspendat, iar acum instituția s-a pomenit cu doi directori interimari, celălalt fiind în concediu de boală și ambii ar urma să primească salarii de funcție, informează Sănătate INFO

Astfel, în răspunsul emis Sănătate INFO, Ministerul Sănătății explică motivele pentru care a admis dosarul lui Vladimir Popovici la concursul pentru ocuparea funcției de director la Ungheni.

În ceea ce privește experiența de management, MSMPS spune că Popovici a reușit să demonstreze o experiență de management suficientă: în total 6 ani și nouă luni.

Timp de 9 luni a fost director adjunct la Agenția teritorială a CNAM, iar restul anilor a activat ca și șef de secție anestezie și reanimatologie în spitalele Saida, din Yemen și  Spitalul Provincial Saurimo, din Angola.

Yemen este o țară din Peninsula Arabă, a doua ca mărime din regiune după Arabia Saudită și, în același timp, cea mai săracă. Este puternic afectată de sărăcie din cauza războiului civil din ultimii ani. În același timp, Angola aflată în sud-vestul continentului Africa, își revine după un îndelung război civil, dar largi pături sociale încă trăiesc în sărăcie.

Oricum, Regulamentul privind numirea în funcţie pe bază de concurs a conducătorilor instituţiilor medico-sanitare publice prevede că un candidat la funcția publică are nevoie de o experiență managerială de minim 5 ani, însă nu sunt explicate alte condiții sau cerințe, ceea ce teoretic ar însemna că experiența din orice colț al lumii din domeniul medical ar fi aplicabilă și suficientă pentru situația Republicii Moldova. 

În ceea ce privește antecedentele penale, Ministerul Sănătății susține că în cazierul juridic prezentat în dosarul de concurs și emis în data de 15 decembrie, nu se menționează despre antecedente penale. Totuși, informația ar urma să fie verificată din nou.

„Menționăm că în adresa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a parvenit informația privind tragerea la răspunderea penală a candidatului, ca urmare a pronunțării Deciziei Curții de Apel Bălți din 27 aprilie 2016, în context s-a solicitat Serviciului Tehnologiilor Informaționale al Ministerului Afacerilor Interne prezentarea informației privind veridicitatea datelor cazierului judiciar, prezentat de către Vladimir Popovici”.

De asemenea, din certificatele emise de CNA și CNI, Vladimir Popovici nu ar avea interdicții valabile de a ocupa funcții publice. Oricum, Popovici nu a fost supus testului de interitate profesională de către Centrul Național Anticorupție. 

Sănătate INFO amintește că Vladimir Popovici a fost numit director interimar la Spitalul Raional Ungheni de către fondator, după ce Andrei Alexeev a fost demis.

Totul s-a întâmplat în ziua în care aceștia doi urmau să susțină proba de concurs de la Ministerul Sănătății pentru ocuparea funcției de director la instituția raională.

În concurs s-au înscris numai Vladimir Popovici și Andrei Alexeev, dar concursul a fost suspendat, iar Consiliul Raional Ungheni a decis să facă propriile „mutări”.

Acum, paradoxal este că Andrei Alexeev a fost restabilit în funcție la câteva zile după ce a fost demis, iar Popovici a fost numit director interimar pe perioada concediului de boală a lui Alexeev. 

Vedeți mai multe articole despre Spitalul raional Ungheni:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

8 trackback-uri / pingback-uri

  1. Scandal pe internet privind Spitalul raional Ungheni. Motivul - intenția de a muta secția psihonarcologie la Sculeni - Știri din regiunea Ungheni
  2. Video // Locuitorii și medicii din Sculeni sunt contra strămutării secției Psihonarcologie din Ungheni în Sculeni - Știri din regiunea Ungheni
  3. Scandal în jurul funcției de director la Spitalul raional Ungheni. Deputatul Andrian Cheptonar acuză președintele raionului de „CONCURS TRUCAT” pentru funcția de director - Știri din regiunea Ungheni
  4. Replica lui Oleg Belbaș la acuzațiile privind „CONCURSul TRUCAT” pentru funcția de director al Spitalului raional Ungheni - Știri din regiunea Ungheni
  5. Epopeea directorului Spitalului Ungheni: Președintelui raionului trebuie să anuleze Dispoziția de numire a noului directorului - Știri din regiunea Ungheni
  6. [FLASH] Dispoziția de numire a dlui Vladimir Popovici în funcția de directorul al Spitalului Raional Ungheni este ILEGALĂ - Știri din regiunea Ungheni
  7. [EXCLUSIV] Ghenadi Mitriuc suspendat din funcția de Președinte a raionului Ungheni - Știri din regiunea Ungheni
  8. Comunicatul CNA privind suspendarea din funcție a Președintelui raionului Ungheni - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns