MEI: ZEL „Ungheni-Business” revine la capacitățile de activitate de până la pandemie

Activitatea Zonei Economice Libere „Ungheni-Business” în contextul situației pandemice a fost pusă în discuție în cadrul unei vizite a ministrului Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, la ZEL „Ungheni-Business”.



Ministrul Railean s-a interesat de situația actuală la ZEL „Ungheni-Business”, activitatea întreprinderilor, planurile pentru timpul apropiat, reluarea exporturilor, măsurile de protecție a angajaților, problemele curente.

Vedeți și Rafinăria de petrol din satul Pârlița ar putea deveni subzonă a ZEL „Ungheni-Business”

Potrivit administratorului, Natalia Iepuraș, rezidenții revin treptat la capacitățile de activitate de până la pandemie.

Din 42 de companii rezidente, la moment în ZEL activează 26 și 2500 de angajați din totalul de 3000.

Una din problemele cu care se confruntă rezidenții ZEL „Ungheni-Business”, menționate de administrator este:

Lipsa unui coridor verde pentru camioanele de marfă în punctul vamal Sculeni.

Actualmente exportul și tranzitul de mărfuri are loc prin PTF Leușeni și Vulcănești, iar ca urmare șoferii așteaptă mult timp în vamă și astfel au loc întârzieri la livrare.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a dat asigurări că va interveni cu demersurile necesare în adresa autorităților române pentru a redeschide coridorul verde din punctul vamal.

„Pandemia este un examen de flexibilitate pentru mediul de afaceri, de aceea companiile trebuie să se adapteze și să identifice noi strategii de organizare internă și relaționare cu furnizorii și clienții.

Guvernul întreprinde toate măsurile necesare pentru a facilita relansarea economiei în condiții de criză globală”, a spus Sergiu Railean.

ZEL Ungheni-Business numără 42 de rezidenți și circa 3000 de angajați. Suma vânzărilor înregistrează 2,51 mlrd lei, iar investițiile – 86,5 mln dolari USA.

Amintim că în cadrul vizitei în raionul Ungheni, Ministrul Economiei și Infrastructurii, s-a întâlnit cu directorul general al Transgaz Romania, Ion Sterian, și a inspectat câteva loturi de șantier ale conductei Ungheni – Chișinău.

Urmare a discuțiilor purtate, Ministerul Economiei și Infrastructurii anunță că Gazoductul Ungheni – Chișinău va fi dat în exploatare până la 1 august 2020

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



8 trackback-uri / pingback-uri

  1. ZEL „Ungheni-Business” în vizorul unui investitor german - Știri din regiunea Ungheni
  2. Delegație a Consiliului județean Constanța în vizită la Zona Economică Liberă „Ungheni - Business” - Știri din regiunea Ungheni
  3. Refugiații din Ucraina se pot angaja în cadrul ZEL „Ungheni-Business” - Știri din regiunea Ungheni
  4. Біженці з України можуть працювати у вільній економічній зоні «Унгени-бізнес». - Știri din regiunea Ungheni
  5. Prim-ministra Natalia Gavrilița a vizitat compania Lear Corporation din cadrul ZEL Ungheni-Business - Știri din regiunea Ungheni
  6. Zona Economică Liberă „Ungheni – Business” are trei rezidenți noi - Știri din regiunea Ungheni
  7. ZEL „Ungheni – Business” în vizorul unui investitor specializat în fabricarea tifonului - Știri din regiunea Ungheni
  8. Plus un rezident producător de covoare în Zona Economică Liberă „Ungheni – Business” - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns