Lupii fac prăpăd într-un sat din raionul Sângerei, amplasat la 2 km de raionul Ungheni

Lupii se plimbă nestingheriţi prin satul Slobozia-Măgura din raionul Sîngerei, iar unii intră chiar şi în curţile oamenilor. Localnicii sunt îngroziți şi spun că, în ultima perioadă, aceştia dau târcoale mai des şi le ucid animalele.

Deşi s-au adresat de nenumărate ori autorităților, tot ce au putut obține au fost niște recomandări, informează Publika.md

Localitatea Slobozia-Măgura este amplasată în la nici 2 km distanță de satul Măgurele din raionul Ungheni.

Viorel Prisăcari are o fermă de capre chiar în apropiere de localitate. Bărbatul spune că a ridicat un gard de doi metri în jurul stânii, dar nu este sigur că asta îi va opri pe lupi.

„Ne facem griji pentru animale noastre fiindcă am investit bani şi nu dă Domnul timp de câteva minute ne aduce o daună considerabilă”

Bărbatul spune că lupii i-au „vizitat” ferma de mai multe ori:

„Erau șase lupi la data de 12 ianuarie anul curent. Este o problemă destul de gravă, care pune în pericol nu numai viața animalelor domestice, dar şi viaţa, sănătatea oamenilor.”

După acel incident, fermierul s-a plâns chiar şi Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, însă responsabilii i-au răspuns că lupii sunt animale protejate, incluse în Cartea Roșie, iar nimicirea lor este strict interzisă.

Încălcarea acestei reguli prevede amendă de până la 12 500 de lei.

Şi alţi localnici susţin că lupii le-au provocat pagube însemnate.

„Lupii au fărmat oile opt bucăţi. După doi, trei ani porcul tot aşa l-am găsit. Eu la autorităţi atunci am apelat când au fost cazurile. Toţi au dat din umeri cu zâmbet pe buze au zis că lupi în Moldova nu există.”

La sfârşitul anului trecut, lupii au făcut ravagii şi în mai multe localităţi din nordul ţării. În doar o săptămână, fiarele sălbatice au atacat câteva stâne de oi din raioanele Floreşti şi Teleneşti.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns