Liber în continuare peste Prut. România menține R. Moldova în Zona VERDE

Urmare a noii Decizii a Comitetului Național pentru Situații de Urgenţă, România menține în continuare decizia prin care acordă acces liber cetățenilor Republicii Moldova peste Prut.

În această ordine de idei, Republica Moldova este menținută în continuare în Zona VERDE.

A fost actualizată Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 26 din 10 mai 2021 privind aprobarea listei țărilor / zonelor / teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România în contextul pandemiei de COVID-19.

Liber în continuare peste Prut

Lista a fost actualizată în baza propunerilor Institutului Național de Sănătate Publică referitoare la lista ţările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Statele și teritoriile din ZONĂ GALBENĂ (carantina la domiciliu/locația declarată pentru 14 zile):

Cipru, Uruguay, Bahrain, Maldive, Seychelles, Capul Verde, Turcia, Suedia, Argentina, Croația, Puerto Rico, Andora, Olanda, Lituania, Franța, Costa Rica, Mongolia, Columbia, Kuweit, Slovenia, Paraguay, Chile, Letonia, Anguilla, Serbia, Georgia, Belgia, Luxembourg, Estonia, Qatar, Brazilia, India, Muntenegru, Bermuda, Iran, Oman, Germania, Peru, Palestina, Ungaria, Austria, Aruba, Elveția, Ucraina, Cehia, Canada, Italia, Polonia, Grecia, Liechtenstein, Armenia, Bulgaria, EAU, Macedonia de Nord, Liban, Irak, Iordania, Spania, SUA, Kosovo, Tunisia, Bosnia și Herțegovina, Tunisia, Guyana, Azerbaidjan, Kazahstan, Bahamas, Curacao, Belarus, Trinidad și Tobago, Danemarca, Nepal, Monaco, Suriname, Ecuador, Bolivia, RAS.

Anexa nr. 2 a Hotărârii nr…. by News Ungheni

Totodată, la intrare în Republica Moldova, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare şi nu deţin rezultatul negativ al testului PCR COVID-19, vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 (paisprezece) zile, în locurile determinate.

În cazul minorilor până la 14 ani, fişa epidemiologică şi declaraţia pe propria răspundere este completată şi semnată de reprezentantul legal sau însoţitorul.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns