La Călărași va fi finalizat în 5 luni Coridorul rutier ce traversează satele Hârbovăț, Sverida și Onișcani

Coridorului rutier ce traversează localitățile Hârbovăț, Sverida și Onișcani din Călărași va fi finalizat peste 5 luni

Lucrările de reparație a Coridorului 8.3 ce traversează localitățile Hârbovăț, Sverida, Onișcani din raionul Călărași sunt executate în proporție de peste 65%.

Reparația drumului va îmbunătăți considerabil infrastructura din zonă, va atrage agenți economici, va facilita accesul cetățenilor spre centrele de sănătate, educație și comerț, informează Î.S. „Administraţia de Stat a Drumurilor”

La fel, atât pietonii cât și participanții la trafic vor beneficia de securitate și siguranță rutieră.

În prezent, se execută lucrări de reabilitare a podului, consolidare a acostamentelor din piatră spartă, amenajare a intersecțiilor, instalare a parapetelor metalice, aplicare a marcajului rutier, executare a acceselor laterale.

Finanțat din sursele Băncii Mondiale, proiectul este parte a „Programului de Îmbunătățire a Drumurilor locale” cu o valoare de peste 88 mln lei.

Contractul prevede îmbunătățirea a circa 10 km de drum ai Coridorului și a fost semnat la începutul lunii septembrie 2019 cu compania locală ,,Nouconst” SRL în asociere cu compania locală ,,NiRom-Roz” SRL.

Până în luna martie 2021 lucrările se vor finaliza integral.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

3 trackback-uri / pingback-uri

  1. Video // Coridorul rutier ce traversează satele Hârbovăț, Sverida și Onișcani pe ultima sută de metri - Știri din regiunea Ungheni
  2. Coridorul rutier ce traversează satele Hârbovăț, Sverida și Onișcani gata în proporție de 99% - Știri din regiunea Ungheni
  3. Traseul rutier care traversează satele Hârbovăț, Sverida și Onișcani a fost finalizate integral - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns