Intervențiile IGSU în urma condițiilor meteorologice din seara zilei de 29 iulie 2021

Conform informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colectate din subdiviziunile teritoriale, în urma condițiilor meteorologice nefavorabile care au avut loc pe data de 29 iulie, au fost înregistrate mai multe intervenții ale salvatorilor în regiunile țării, precum și în capitală.

Salvatorii au fost solicitați pentru a efectua lucrări de defrișare a copacilor prăbușiți de rafalele de vânt puternic în raioanele Ungheni, Bălți, Strășeni, Ocnița, Cahul, Fălești, Florești, Briceni, Edineț, Glodeni, Râșcani etc.

Vedeți și Cod GALBEN de instabilitate atmosferică în Chișinău

Astfel, angajații IGSU au intervenit în mai multe localități pentru înlăturarea copacilor doborâți de vânt puternic de pe carosabile la Briceni, Râșcani, Glodeni, Dondușeni, Drochia, Soroca și Ungheni.

De asemenea, a fost nevoie de intervenția salvatorilor în raionul Edineț, unde un copac a căzut pe acoperișul unei case de locuit din localitatea Cupcini.

Totodată, echipele de salvatori au intervenit pentru a înlătura arbori și crengi care au căzut pe țevile de gaz natural în orașul Soroca și municipiul Bălți.

Conform datelor colectate de IGSU, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 8 intervenții ale salvatorilor, care au intervenit pentru efectuarea lucrărilor de defrișare a copacilor  prăbușiți peste autovehicule parcate pe străzile capitalei, precum și în curțile blocurilor locative.

Astfel de intervenții au avut loc pe străzile Grigore Vieru, Ion Aldea-Teodorovici, bulevardul Mircea cel Bătrân, Andrei Doga, Spartacus și Ginta Latină.

Potrivit datelor prezentate de furnizorii energiei electrice în urma ploilor torențiale cu grindină și vânt puternic, la data de 29 iulie către ora 23:00, 24 localități din raioanele Glodeni, Dondușeni, Florești, Anenii Noi, Criuleni au fost deconectate de la energie electrică, iar astăzi 30 iulie, către ora 06:00, au rămas parțial deconectate 16 localități.

Potrivit datelor IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 110 situații de risc.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns