INSP a sancționat 21 de „șoferi” pentru condus în stare de ebrietate la volan și fără permis

Inspectorat Național pentru Securitate Publică informează că 21 de persoane au fost sancționate pentru că au condus în stare de ebrietate la volan și în același timp nu dețineau permis de conducere.

Potrivit INSP, se la începutul acestui an, pe teritoriul țării au avut loc 21 de accidente rutiere, la volanul mașinilor aflându-se persoane care nu dețin dreptul de a conduce un autovehicul.

În consecință, o persoană a decedat, iar 30 au fost traumatizate.

Tot în această perioadă, pentru a preveni „curajul” unor cetățeni de a conduce o mașină fără să posede dexteritatea necesară de a conduce în siguranţă vehiculul pe drum, au fost documentați de către ofițerii de patrulare peste 1200 de persoane.

Pentru această încălcare, legislația prevede o amendă de la 1500 la 3000 de lei.

Alte 21 de persoane au fost sancționate pentru că au condus în stare de ebrietate la volan și în același timp nu dețineau permis de conducere, care s-au ales cu amendă de la 22 500 la 25 000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de la 40 la 60 de ore, sau cu arest contravenţional pe un termen de 15 zile.

INSP precizează că este interzis să urci la volanul unei mașini, dacă nu deții permis de conducere.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns