În ultimele 24 de ore, punctele de trecere a frontierei au fost traversate de 2 311 persoane

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 311 traversări.

Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1 407 traversări persoane, dintre care:

  • 570 treceri la frontiera moldo-română;
  • 517 treceri la frontiera cu Ucraina;
  • 320 treceri aeriene prin Aeroportul Internațional Chișinău.



Potrivit comunicatului Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:

  • PTF Leușeni – 436 traversări persoane;
  • PTF Aeroportul Chișinău – 320 traversări persoane (rute charter);
  • PTF Otaci –  283 traversări persoane;
  • PTF Tudora – 136 traversări persoane;
  • PTF Giurgiulești-Reni – 95 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

  • o trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene;
  • șase persoane au încălcat regimul zonei de frontieră;
  • o tentativă de trecere a frontierei cu documente falsificate;
  • o persoană a fost documentată pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 2 311 persoane și completate 1 407 fișe epidemiologice individuale.

La fel, au fost completate și semnate 1 178 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.

Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.

În punctul de trecere Otaci, la intrarea în țară s-a autorizat trecerea frontierei la 135 conaționali care au revenit din Polonia, tranzitând teritoriul Ucrainei.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 116 apeluri de la cetățeni, unde s-a oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Conform Dispoziției nr.13 din 3 aprilie 2020, persoanele ce traversează frontiera de stat pe cale terestră sau aeriană pe sensul de intrare în Republica Moldova, vor completa şi semna, în mod obligatoriu, Declaraţia pe propria răspundere privind obligaţia achitării primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru anul 2020, iar polițiștii de frontieră vor verifica veridicitatea completării acesteia.

În baza deciziei autorităților naționale competente și în coordonare cu structurile de frontieră și vamale din România și Ucraina, mai multe puncte de trecere a frontierei de stat au fost închise.

Vezi Harta punctelor de trecere a frontierei sistate și active – http://www.border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns