În Răciula, băștinașii au creat o adevărată magie a sărbătorilor de iarnă

Când se unesc, oamenii pot face minuni, comunică Margareta Mocreac pe pagina sa de facebook.

Au demonstrat-o locuitorii și persoanele originare din satul Răciula, raionul Călărași, care au pus mână de la mână și au adunat suma necesară pentru a aduce un pic din magia Crăciunului în scuarul din centrul satului.

Acesta a fost împodobit cu 300 de metri de luminițe led, rezistente la ploaie, ninsoare și temperaturi scăzute.

Luminițele vor bucura privirile răciulenilor și ale oaspeților satului în timpul sărbătorilor de iarnă pe parcursul a cel puțin 5 ani.

Contribuțiile au fost diferite – de la 50-100, la 500, 1000 și chiar câteva mii de lei.

Comunitatea băștinașilor din Răciula aduce sincere mulțumiri tuturor celor care au crezut că împreună por face lucruri mici, dar frumoase:

Ana Balan, Silvia Benderschi, Ion Cucuietu, Tatiana Cucuietu, Sergiu Cotelea, Ion Chiriac, Nina si Alexei David, Iulian David, Lilia David, Gheorghe Florea, Nina Florea, Ion Golban, Vera Golban, Ana Mocreac, Zinaida Marcu, Grigore Mutu, Ion Olaru, Dinu Olaru, Ion Savcenco, Olga Savcenco, Tatiana Savcenco, Mariana Tabuncic, Ruxanda Tabuncic, Simona Tabuncic, Vasile Tudoreanu, Marina Vrabii.

Totodată, autoarea publicației aduce și mulțumiri speciale Elenei Gherasim și Tatianei Cibotari – Tudoreanu pentru ajutor în procesul organizatoric, precum și Dnei primar a comunei Răciula, Marina David, pentru susținerea acestei inițiative.

Sincere felicitări tuturor cu ocazia frumoaselor sărbători de iarnă care ne bat la ușă!

Multă sănătate, pace în suflet, bunătate, optimism, idei și inițiative frumoase, cât mai puțină indiferență și cât mai multă implicare!

Iar noi, cei plecați din sat, să nu uităm de locurile natale, de părinții și buneii care ne așteaptă cu poarta și inima deschisă și care se bucură ca niște copii de cea mai mică atenție!

Margareta Mocreac, băștinașă a satului Răciula, raionul Călărași

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns