În Moldova a fost lansată campania de vaccinare împotriva COVID-19

Astăzi a fost lansată campania de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova.

Primii care vor fi vaccinați sunt lucrătorii medicali din secțiile de reanimare, anestezie și terapie intensivă, apoi vor urma cei din secțiile cu profil COVID-19.

Alexandru Botizatu, șeful Departamentului de Anestezie și Terapie Intensivă, din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” este primul lucrător medical vaccinat cu vaccinul AstraZeneca, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

„Vaccinul împotriva COVID-19 este colacul de salvare în această pandemie. Am emoții de mândrie și gânduri bune că în sfârșit există lumină în acest tunel întunecos. Mă bucur că și colegii mei din sistemul medical doresc să se vaccineze și vom putea să ne desfășurăm munca în continuare, cu speranța că această pandemie va avea un sfârșit”, a declarat medicul.

Alexandru Botizatu  a menționat că se simte bine iar administrarea vaccinului este una nedureroasă.

Exemplul medicului a fost urmat și de lucrătorii medicali ai Institutului de Medicină Urgentă și de toți lucrătorii medicali la nivel național.  

Vaccinul AstraZeneca, livrat cu titlu gratuit de către România, a fost distribuit de dimineață în toate Centrele de vaccinare din țară și inițiată campania de vaccinare la nivel național.

Menționăm că, vaccinul AstraZeneca este  precalificat de Organizația Mondială a Sănătății și înregistrat în Republica Moldova, de către Agenția Medicamentului și Dispozitivelor  Medicale, la data de 26 februarie curent.

Acesta are o eficacitate de 60-90%, intervalul de administrare fiind de la 4-12 săptămâni și este administrat persoanelor cu vârsta 18+.  

Vaccinul AstraZeneca a fost aprobat până în prezent în peste 50 de țări, prima țară fiind Marea Britanie, urmată de UE și India.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns