În Cluj vor fi fabricate 8 autospeciale pentru Proiectul SMURD 2

În perioada 20 – 22 aprilie 2021 conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu a întreprins o vizită de lucru la întreprinderea de asamblare a autospecialelor cu funcțiuni multiple F.R.A.P din Cluj Napoca, România.

Scopul deplasării a constat în inspectarea prototipului autospecialei.

La Ungheni va fi reconstruit punct de operare SMURD 2

Mașinile urmează să fie achiziționate pentru intervenții în cadrul Proiectului transfrontalier SMURD 2.

Șeful IGSU a purtat mai multe discuții cu inginerii companiei privind capacitățile de intervenție a unităților tehnice, dotarea acestora și datele tehnice.

Mai mult, oficialul s-a arătat interesat de funcțiunile autospecialei care are mai multe destinații, cum ar fi: intervenții în zone izolate, cu infrastructură dificilă, intervenție rapidă în calamități, descarcerare în accidente, dar și în calitate de ambulanță cu spațiu medicalizat.

Potrivit proiectului, în total urmează a fi fabricate și asamblate 8 unități tehnice de acest fel.

Acestea vor fi utilizate în intervenții și misiuni de salvare.

Proiectul SMURD 2 este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și este implementat pe parcursul a 36 de luni.

Vedeți și:

Totodată  au fost puse în discuție problemele şi riscurile identificate,  care pot periclita realizarea obiectivelor stabilite în termen, precum și măsurile întreprinse pentru rezolvarea acestora.

Proiectul transfrontalier SMURD-2 este finanțat de Uniunea Europeană cu un buget în valoare de peste 10 milioane de euro și prevede reconstrucția a două puncte de operare SMURD la Ungheni şi Cantemir.

Totodată, al doilea proiect SMURD prevede construcția a patru platforme de aterizare – decolare pentru elicoptere SMURD în preajma a patru spitale din  municipiile Chişinău, Bălţi şi Cahul.

Perioada de implementare a activităţilor nominalizate trebuie să fie realizate până în anul 2022.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

1 trackback / pingback

  1. La Ungheni va fi inaugurata Punctul de operare terestră SMURD - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns