În Călărași a fost inaugurat oficial Centrului Multifuncțional al Agenției Servicii Publice

Începând cu 2 noiembrie curent, peste 1000 de servicii publice la un singur ghișeu vor fi prestate în cadrul Centrului Multifuncțional Călărași. La evenimentul de inaugurare a noului oficiu al Agenției Servicii Publice au fost prezenți ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici, președintele raionului Sergiu Artene, primarul orașului Nicolae Melnic și conducerea ASP, informează printr-un comunicat Agenția Servicii Publice.



Potrivit vicedirectorului Agenției Servicii Publice Vitalie Ciolac, centrele multifuncționale au menirea să aducă serviciile publice mai aproape de oameni.

Centrul multifuncțional este un alt concept de prestare a serviciilor publice care lucrează după principiul ghișeului unic. Open space, fără pereți, fără birouri, fără uși, unde toate procesele sunt transparente și deschise”, a declarat Vitalie Ciolac.

Ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici a punctat beneficiul centrelor multifuncționale pentru mediul de afaceri.

Este un eveniment important atât pentru cetățenii noștri cât și pentru agenții economici. Noi ne dorim ca agenții economici să nu stea în coadă să aștepte să primească un document sau altul, ci să vină foarte rapid, într-un singur punct, să aibă acces la toată informația și să își primească toate actele necesare”.

Și primarul orașului Călărași a apreciat pozitiv faptul că în Centrul Multifuncțional va activa și un registrator.

Noi avem peste 280 de agenți economici în orașul Călărași care anterior plecau la Ungheni sau la Chișinău, iar acum au posibilitatea să se deservească aici pe loc”, a menționat primarul orașului Călărași Nicolae Melnic.

Totodată, președintele raionului Sergiu Artene a recunoscut că anul trecut proiectul privind lansarea ghișeului unic și a rețelei de centre multifuncționale părea irealizabil, dar acum edificiul ASP va aduce beneficiu și bunăstare cetățenilor.



Centrul Multifuncțional Călărași este situat pe str. Bojole nr.2. În cadrului oficiului, cei 64 de mii de locuitori ai raionului vor avea acces la servicii din domenii precum: înregistrarea și evidența populației, înregistrarea și licențierea unităților de drept, înregistrarea și evaluarea bunurilor imobile dar și alte servicii din domeniile de competență ale Agenției. 24 de angajați ai instiuției vor asigura deservirea cetățenilor la cel mai înalt nivel, iar utilizarea Sistemului automatizat „Rândul electronic” va reduce semnificativ timpul de așteptare al solicitanților.

Reamintim că pentru toate serviciile prestate în cadrul centrelor multifuncționale ale ASP este disponibilă programarea prealabilă. Cetățenii se pot programa prin intermediul paginii web oficiale a Agenţiei www.asp.gov.md, telefonic la numerele  de contact ale centrelor multifuncționale afișate în compartimentul „Informaţii utile/Subdiviziuni teritoriale” sau prin intermediul Call-centrului la numărul de telefon 14909.



sursa: asp.gov.md

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns