În această noapte s-au înregistrate un număr de 77 de accidente rutiere

Condițiile meteo nefavorabile cauzate de zăpada din ultima zi au creat situații dificile pentru cetățenii.

Alertele la 112 în noaptea trecută nu s-au oprit!

În intervalul de timp 18.00 – 08.00 (27 – 28 ianuarie) la numărul unic de urgență au fost înregistrate un număr de 77 de cazuri de accidente rutiere:

  • 71 de accidente rutiere neînsemnate;
  • 3 accidente rutiere cu tamponare pieton;
  • 2 accidente rutiere cu persoane traumatizate;
  • 1 accident rutier de tamponare cu transportul public.

În majoritatea cazurilor, mijloacele de transport: automobile, autocarele de cursă, camioane de mare tonaj au derapat de pe traseu din cazul stratului de zăpadă depus și ghețușului format și în unele situații au rămas blocate pentru mai multe ore.

Conducătorii auto au solicitat ajutorul salvatorilor pentru a fi tractate și deblocate automobilele.

Pe teritoriul țării cele mai multe cazuri au fost înregistrate în regiunile Centru și Sud (în special în raioanele Cahul, Ceadâr Lunga, Căușeni și Ștefan Vodă).

Odată cu instalarea condițiilor de iarnă, noaptea trecută serviciile de urgență au fost solicitate în mai multe situații pentru a ajuta persoanele a căror mijloace de transport au fost blocate sau circulă greu din cauza drumurilor de gheață.

Ba mai mult, autocamioanele nu pot urca în pantă, iar șoferii sunt nevoiți să staționeze pe carosabil așteptând intervenția echipajelor de urgență.

La 112 au fost înregistrate aproximativ 130 de apeluri referitoare la situațiile de deszăpezire de traseu, blocare transport, dirijare a transportului.

Șoferii sunt atenționați să circule cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor.

În caz de situații de risc, șoferii pot apela după ajutor la numărul unic de urgență 112. 

Vedeți și articolele:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns