Halterofilul Marin Robu a fost felicitat de Radu Rebeja, secretar de stat la MECC

La 12 iunie curent, secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Radu Rebeja, i-a primit în vizită pe sportivul Marin Robu, originar din Nisporeni, care a reușit să obțină medalia de argint în cadrul ediției 2019 a Campionatului Mondial de Haltere printre tineret, și pe antrenorul acestuia, Sergiu Crețu.



Oficialul i-a felicitat pe sportiv și pe antrenor pentru performanța obținută, menționând că această victorie este una foarte importantă pentru țara noastră. Totodată, secretarul de stat a dat asigurări că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va continua să susțină pregătirea și participarea sportivului la diverse competiții internaționale, urându-i să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Halterofilul nisporenean Marin Robu, a obținut medalia de argint la Campionatul Mondial de tineret, care s-a desfășurat în orașul Suva, Republica Insulelor Fiji, în perioada 1-8 iunie, la categoria 73 de kg. Sportivul nostru s-a clasat pe primul loc la proba smuls cu rezultatul 147 kg și  pe locul trei la proba aruncat cu 173 kg. Cu un total de 320 kg, Marin Robu a reușit să se plaseze pe locul 2 în clasamentul final.

Galerie foto:

1 trackback / pingback

  1. Interviu cu Marin Robu despre cum să ajungi vicecampion mondial la haltere printre tineret - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns