Guvernul inițiază negocierile privind construcția Podului la Ungheni cat și consolidarea altor 2 poduri peste Prut și Nistru

Cabinetul de miniștri a aprobat inițierea negocierilor asupra Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind construirea podului rutier de frontieră între cele două state, peste râul Prut, între localitățile Ungheni (Republica Moldova) – Ungheni (România).

Scopul proiectului este integrarea rețelei rutiere a Republicii Moldova în rețeaua trans-europeană (TEN-T), obiectiv stipulat în Strategia de Transport și Logistică pentru anii 2013- 2022.

Prin urmare, Guvernul României va asigura finanțarea pentru proiectul tehnic al obiectivului, inclusiv impactul de mediu, precum și construcția podului și infrastructurii conexe pe teritoriul său.

Noul Pod peste râul Prut de la Ungheni ar urma să facă parte din Autostrada A8 / Ungheni – Iași – Târgu Mureș sau Autostrada Unirii, cum a mai fost numită, ar urma să facă legătura între estul şi vestul spațiului românesc, începând din Tighina / Tiraspol spre Chișinău, mai apoi pe R1 până al Ungheni și ulterior, pe noul Pod la Autostrada A8 și până la hotarul României cu Ungaria

Pe de altă parte, Guvernul Republici Moldova va asigura evaluarea impactului de mediu și finanțarea pentru construcția infrastructurii rutiere conexe pe teritoriul său. Termenul de execuție al acestui obiectiv este estimat la 3 ani.

Guvernele de la Chișinău și București vor iniția negocierile și asupra proiectului Acordului privind reabilitarea podului rutier de frontieră de peste râul Prut, Giurgiulești–Galați.

Detalii în articolul Guvernul de la București va reabilita podurile peste Prut și îl va construi pe cel de la Ungheni

Acesta va asigura interconexiunea infrastructurii rutiere între statele vecine pe segmentul de drumuri: pe teritoriul Republicii Moldova – drumul național M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România și inclusiv pe teritoriul României.

Lucrările de reabilitare a obiectivului vor fi finanțate din bugetul de stat al României, termenul de executare fiind de 2 ani.

De asemenea, Guvernul Republicii Moldova va iniția negocierile asupra proiectului Acordului cu Guvernul Ucrainei privind construcția podului rutier transfrontalier peste râul Nistru, la frontiera de stat moldo-ucraineană, în zona localităților Cosăuți (Soroca) – Yampil.

Construcția podului va asigura conexiunea rețelei de drumuri prin partea de est a Moldovei la rețeaua de drumuri de circulație internațională. Costurile lucrărilor urmează să fie acoperite de partea ucraineană.

Termenul de executare a construcției podului ar urma să fie de 2 ani de la începerea lucrărilor.

Mai multe detalii:

Totodată, Vă recomandăm să accesați mai multe articole despre Epopea Autostrăzii Unirii / Ungheni – Iași – Târgu Mureș:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, ne puteți urmări și pe alte canale media TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

1 trackback / pingback

  1. De la podul de flori, la poduri de piatră. Construcția podului peste Prut la Ungheni cât și alte aspecte de interconexiune, discutat de oficiali de la Chișinău și București - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns