Guvernul a aprobat rectificarea Bugetului de stat pe anul 2021

Cabinetul de Miniștri a aprobat în cadrul ședinței executivului de astăzi rectificarea Bugetului de stat pe anul 2021

Documentul prevede majorarea veniturilor bugetului de stat cu circa 3,7 miliarde lei, a cheltuielilor – cu 1,2 miliarde lei, în timp ce deficitul bugetar se va micșora cu 2,5 miliarde lei.

Cele mai mari creșteri de cheltuieli se referă la Programul în sectorul drumurilor – 604,6 milioane de lei, Fondul Național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural – 435 milioane de lei, reabilitarea drumurilor locale – 204,1 milioane de lei, suplinirea fondurilor de urgență ale Guvernului – 495,2 milioane lei, ocrotirea sănătății – 141,6 milioane de lei.

Cheltuielile de personal vor spori cu 414,9 milioane de lei, dintre care 170 milioane de lei sunt destinate pentru acoperirea acestor cheltuieli întru evitarea unor eventuale riscuri de neplată a salariilor în anul curent și majorarea volumului de alocații în bugetele autorităților.

De asemenea, vor fi alocate mijloace financiare suplimentare pentru crearea condițiilor adecvate în cadrul Academiei „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne – 47,6 milioane de lei, suport financiar instituțiilor implicate în acțiuni de combatere a pandemiei Covid-19 – 14,1 milioane de lei, reconstrucția și modernizarea clădirilor Centrului de Excelență în Construcții – 5 milioane lei.

Totodată, vor fi alocate resurse pentru modernizarea infrastructurii postului vamal Sculeni – 2 milioane de lei.

Majorarea veniturilor la bugetul de stat a fost determinată de accelerarea ritmurilor de creștere economică, de majorarea exporturilor, precum și de majorarea salariului mediu lunar pe economie.

Astfel, se estimează o majorare a veniturilor proprii, în principal din taxe și impozite.

Parametrii revizuiți ai bugetului de stat pentru anul 2021 sunt următorii: venituri – în sumă de 45,1 miliarde lei, cheltuieli – în sumă de 57,2 miliarde lei, în timp ce deficitul bugetar va constitui 12,1 miliarde lei.

Pe partea bugetului public național, parametrii revizuiți pentru anul 2021 sunt următorii: venituri – în sumă de 72,8 miliarde lei, cheltuieli – în sumă de 85,5 miliarde lei, iar deficitul bugetar va constitui 12,7 miliarde lei.

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, persoane stând jos, interior şi sediu

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

1 trackback / pingback

  1. Parlamentul a rectificat bugetul de stat pentru anul 2021 - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns