Grindină a afectat grav satele Bursuc, Cristești și Iurceni din Nisporeni

Ploaia cu gheață de noaptea trecută a făcut prăpăd în satele Bursuc, Cristești și Iurceni din raionul Nisporeni. Aceasta a compromis roada a sute de hectare de culturi agricole și livezi. Cea mai afectată localitate, însă este Cristești, transmite Canal 2 Nisporeni



Pe Serghei Vistarov, de 39 de ani, din satul Cristești, se plânge că  cele trei hectare de viță-de-vie au fost distruse de grindină. Agricultura este unica sursă de venit a familiei, iar acum bărbatul nu știe cu ce își va întreține nevasta și cei doi copii.

Cred că o să plecăm peste hotare, îmi cer scuze pentru emoții. Eu altă sursă de venit nu am, doar ceea ce vedeți, eu am muncit, cum să supraviețuiesc mai departe? Uitați-vă și dumneavoastră ce pot să mai culeg de aici? Noi înțelegem că aceasta e natura, dar nu înțeleg de ce nu s-au dat rachete antigrindină, nu s-a întreprins nici o măsură, ploua așa de tare că era mai multă gheață decât apă,” a spus agricultorul din satul Cristești, Serghei Vistarov.

Localnicii se plâng că nu doar strugurii au fost distruși, dar și lăstarii plantațiilor.

Totodată, porumbul, dar și floarea-soarelui au fost afectate. Păgubașii susțin că acestea ar fi fost salvate, dacă Serviciul Antigrindină și-ar fi făcut treaba.

Mâine, autoritățile locale din satele afectate cât și cele raionale, vor convoca ședințele comisiilor situațiilor excepționale pentru a evalua pagubele.



sursa: Canal 2 Nisporeni

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns