Funcționari vamali, inclusiv din Vama Sculeni, instruiți în manevrarea sistemului de scanare cu raze X

În perioada 21-25 iunie curent, 15 funcționari vamali au participat la activități de instruire cu tema „Manevrarea sistemului de scanare cu raze X şi citirea imaginilor scanate”,organizat de Centrul de instruire al Serviciului Vamal.

Scopul cursului constă în instruirea, consolidarea competenţelor profesionale şi abilităţilor practice ale vameșilor din prima linie în domeniul aplicării eficiente a tehnologiilor de control vamal şi a mijloacelor tehnice speciale de control la locul de muncă.

Participanţii au fost şcolarizaţi cu privire la aspectele de manevrare a sistemului de scanare cu raze X, tehnicile fundamentale de analiză a imaginilor scanate, principiile generale de asigurare a radioprotecţiei, rolul şi responsabilitatea operatorilor X-Ray, regulamentele Serviciului Vamal în domeniile menţionate.

Cursul a fost moderat de formatorii interni ai Serviciului Vamal şi de un trainer de la Rapiscan Systems, care şi-au împărtăşit cunoștințele şi experiența cu participanții.

Partea practică a instruirii s-a desfășurat prin efectuarea unor vizite de studiu în cadrul posturilor vamale de frontieră Palanca şi Leuşeni.

Astfel de instruiri sunt organizate sistematic de Serviciul Vamal pentru angajații săi, în vederea fortificării capacităţilor instituției de a combate traficul ilicit la frontieră şi de a efectua controale vamale eficiente.

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns