Foto, Video // Pasarela peste traseul R1 Ungheni-Chișinău din Strășeni, a fost instalată

Astăzi, 15 februarie 2019, în municipiul Strășeni a fost finisată instalarea pasarelei peste traseul R1 Ungheni – Chișinău și segmentul de cale ferată cu acelaș nume.



Modernizarea pasarelei a demarat în anul 2016 și face parte din elementele de modernizare a traseului național R1 Ungheni – Chișinău.

Conform InfoStrășeni, tergiversarea instalării a avut loc din cauza necesității de substituire a oțelului din care se produce pasarela, dar și pentru că la instalarea pilonilor a fost necesară stoparea circulației trenurilor în această zonă.

Podul pietonal existent până la începutul reconstrucției traseului R1 Ungheni – Chișinău, era într-o stare avariată, iar localnicii era nevoiți să înconjoare această zonă sau să treacă chiar peste calea ferată, punându-și, astfel, viața în pericol.

Pentru această trecere sunt prevăzute și două lifturi, pentru a asigura deplasarea persoanelor cu dizabilități, dar și a celor care vin cu bagaje mari. De asemenea, pasarela va fi iluminată pe timp de noapte.

Pentru construcția podului pietonal cu o lungime de 126 de metri au fost alocate peste 12 milioane de lei din bugetul de stat.



Din păcate, epopea traseului R1 Ungheni – Chișinău continuă, doar că pe parcurs au mai apărut careva schimbări spre bine. Pasarele din municipiul Strășeni este una din aceste schimbări.

Galerie Foto

sursa: Info Strășeni



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns