Foto, Video // Inundații catastrofale în Germania. Peste 100 de morți și cel puțin 1300 de dispăruți

Ploile torenţiale şi inundaţiile au afectat joi mai multe ţări europene, dar în Germania au provocat o catastrofă fără precedent în ultimele două decenii. Bilanțul victimelor omenești a ajuns la o sută de morți și sute de persoane despre care nu se știe nimic.

Echipele de intervenţie se luptă să evacueze persoanele sinistrate, dintre care multe s-au refugiat pe acoperişurile caselor. Însă numeroase căi de acces au fost blocate, complicând operaţiunile de salvare.

Autorităţile au solicitat locuitorilor să rămână în case, în cazul în care acest lucru este posibil şi să se „refugieze la etajele superioare, dacă este necesar”.

Forţele armate germane ajută la operaţiunile de salvare a persoanelor în diferitele zone din Germania afectate grav de inundaţiile produse din cauza precipitaţiilor masive din ultimele zile.

Aproximativ 300 de soldaţi au fost desfăşuraţi în regiunile cele mai afectate.

Statele vecine regiunilor germane cele mai afectate, Belgia şi Luxemburg, sunt, de asemenea, afectate de intemperii. „Numeroase” case sunt inundate şi „mai multe locuinţe” din toată ţara şi ocupanţii lor au fost evacuaţi, potrivit autorităţilor luxemburgheze.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns