Foto, Video // Două hectare de cânepă depistate de IP Căușeni în apropiere de Tighina

Inspectoratul General al Poliției informează că un bărbat, în vârstă de 55 de ani, locuitor al satului Hagimus din raionul Căușeni, localitate despărțită de mun. Bender / Tighina doar de râul Gâsca, este cercetat ca fiind suspectat de cultivare și creștere a drogurilor în cantități deosebit de mari.



Ca rezultat al acțiunilor de investigație, angajații Inspectoratelor de Poliție Căușeni și Bender, în comun cu angajații Direcției Investigații „Centru” din cadrul INI al Inspectoratului General al Poliției, sub conducerea Procuraturii raionului Căușeni, au depistat ieri, 3 iunie, pe teritoriul satului Hagimus un lot de teren cu destinație agricolă, cu suprafața de 2 ha, unde creșteau plante de cânepă.

Plantele, bine îngrijite, erau semănate printre rânduri.

Acestea au fost transmise pentru efectuarea expertizei, iar ulterior vor fi nimicite.

Actualmente, bănuitul este cercetat în stare de libertate.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de la 1 la 6 ani.

Inspectoratul General al Poliției informează că, începând cu 1 iunie până la 31 august curent, pe întreg teritoriul țării se desfășoară operațiunea „Mac – 2020”, care are drept scop combaterea consumului şi traficului ilicit de droguri, în special al celor de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care se ocupă de cultivarea lor.

Totodată, IGP vine cu un apel către cetățeni și autoritățile publice locale să conlucreze cu Poliția și să informeze atunci când observă încălcări de acest gen.

Galerie Foto și Video:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns