Foto // Un meteorit ar fi căzut în dreapta Prutului, în apropierea municipiului Ungheni

Un profesor de fizică ieșean de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza anunță că un meteorit ar fi căzut în Moldova, în apropierea municipiilor Iași și Ungheni.

Fizicianul mai anunță că s-a resimţit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii mari.



Informația a fost publicată de către profesorul de Fizică Silviu Gurlui de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza pe pagina sa de facebook:

„Se pare ca avem un nou fragment (de meteorit, etc) căzut în Iași! Vedeți imaginea alăturată!

Cu un an în urma deasupra Iașului un meteorit se dezintegra la mare înălțime și a produs un zgomot puternic pe o raza de cel putin 80 Km. Astazi, se pare ca s-a întâmplat din nou!!!!

La ora 13:15 (23 mai 2020), la sud de Iași, s-a resimțit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii mari. în perimetrul satului Ipatele, com Ipatele, casele / clădirile nu ar fi vibrat atât de tare dar pe acoperișul unei case au fost recuperate bucăți de rocă „negricioase, una prezintă irizații argintii, friabile” – după cum mi-a afirmat prietenul meu, Ciprian Ifteme, cel care le-a recuperat.

Urmează sa le preiau și să le investighez. După primele informații, ar rezulta ca a fost din nou un meteorit, direcția de cădere ar fi fost Scânteia – Ipatele – Țibănești -Tansa / Voinești (județul Iași).

Rog populația să menționeze ora și locul de unde a fost perceput zgomotul ca sa reconstitui traiectoria și alte date de interes științific. Mulțumesc, Ciprian!”

La 9 iulie 2019, un al meteorit ce ar fi avut în jur de de 8 kilograme și cel puţin 16 centimetri diametru s-a dezintegrat, iar fragmente din acesta au ajuns pe pământ în apropiere de municipiul Iași.

Vedeți și Ipoteză // Bubuitura auzită în Iași și Ungheni la 9 iulie a fost provocată de căderea unui meteorit

Fotografia bucăților de meteorit:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns