Foto // Trecerile de pietoni din mun. Ungheni – mai sigure pentru pietoni

Schimbarea la față a Porții de Vest a Republicii Moldova – municipiul Ungheni, are loc zilnic, inclusiv datorită implicării civice a Unghenenilor.

Și acest lucru începe a deveni vizibil, inclusiv datorită creșterii gradului de siguranță a trecerilor pentru pietoni.

Cele mai bune exemple, și actual, sunt trecerile de pietoni din preajma Școlii Primare „Spiridon Vangheli” și din cartierul Dănuțeni al mun. Ungheni

Datorită activismului civic și a mișcării voluntarilor din Ungheni – Grupul Voluntarii „Pro Ungheni”, trecerea pentru pietoni din preajma Școlii Primare „Spiridon Vangheli” a devenit parte a proiectului „Treceri de pietoni sigure și prietenoase pentru ungheneni”.

Costul total al proiectului a fost de 50 220 lei, banii fiind oferiți de Fundația Comunitară Ungheni și co-finanțare din partea Primăriei municipiului Ungheni.

Proiectul a presupus modernizarea marcajului rutier și vopsirea trecerii pentru pietoni în culori aprinse, vizibile de la distanță și pe timp de noapte și iluminarea propriu-zisă a segmentului de traseu ce vizează zebra.

La moment, proiectul este implementat în proporție de 90%. A rămas doar să fie aplicată vopseaua și pe trecerea de pietoni.

La mijlocul lunii octombrie, atunci când a avut loc lansarea proiectului, administrația publică locală informa că în circa două luni, va avea loc inaugurarea oficială a trecerii de pietoni amenajate.

În aceași ordine de idei, Primăria mai informa că examinează posibilități de a începe implementarea Proiectului privind iluminarea municipiului Ungheni, care prevede instalarea de becuri econome, schimbarea rețelelor etc., în toate cartierele municipiului.

La începutul lunii decembrie, în adresa redacției portalului independent de știri din regiunea Ungheni – NEWS.UNGHENI.ORG, au fost remise o serie de fotografii care prezintă gradul de realizare a proiectului implementat de Grupul voluntarilor „Pro Ungheni”, sub coordonarea Marinei Atamuratov

Totodată, la 22 decembrie 2020, la circa 50 de metri de această trecere de pietoni, două fete au fost fost lovit de un autoturism. Motivul – ambele semafoare nu funcționau corect și când luminează culoarea verde pentru conductorii auto, cea roșie pentru pietoni nu se aprinde.

Detalii aici Foto // Două fete au fost accidentate pe trecerea de pietoni la intersecția Decebal cu Ciprian Porumbescu din mun. Ungheni

Deja a doua zi, după ce redacția noastră a sesizat problema și a informat opinia publică despre pericolul la care sunt supuși zilnic pietonii care circulă prin această intersecție, s-a întâmplat minunea: Semaforul pentru pietoni de pe str. Decebal a început a „lumina” corespunzător.

Mai multe detalii în articolul „Minune la Ungheni”. După accidentul de ieri, semaforul pentru pietoni de pe str. Decebal a început a „lumina”

Revenind la subiectul articolului, comunicăm că astăzi, unul dintre abonații fideli ai NEWS.UNGHENI.ORG, a remis la redacția noastră o galerie de fotografii cum trecerea de pietoni din preajma Școlii Primare „Spiridon Vangheli”, mun. Ungheni – iluminată în culori aprinse.

Deci, deducem că Dănuțăneanca noastră Marina Atamuratov (ex-Zamă) și mișcarea voluntarilor din Ungheni – Grupul Voluntarii „Pro Ungheni”, au reușit să implementeze de în proporție de 90% proiectul „Treceri de pietoni sigure și prietenoase pentru ungheneni”.

În acest context, din partea redacției noastre cât și a tuturor Unghenenilor și oaspeților Porții de Vest, îi transmite un mare mulțumesc Marinei și mișcării voluntarilor din Ungheni – Grupul Voluntarii „Pro Ungheni”.

Împreună suntem o Forță, #ForțaUNGHENI.

Galerie Foto cu trecerea de pietoni din preajma Școlii Primare „Spiridon Vangheli”, mun. Ungheni – iluminată în culori aprinse:

Totodată, în cel mai scurt timp va fi finisată și reabilitarea una dintre cele mai aglomerate treceri din sectorul Dănuțeni al municipiului Ungheni, trecerea din preajma Liceului Teoretic „Ion Creangă” și Grădinița-creșă „Tereza Sobolevschi-Gorj”.

Amintim că la 7 octombrie curent, redacția News.Ungheni.org a adus în atenția opiniei publice siguranța pietonilor din sectorul Dănuțeni.

În articolul intitulat Video // Siguranța rutieră în mun. Ungheni. Cum arată una dintre cele mai aglomerate treceri de pietoni din sectorul Dănuțeni, a fost abordată detaliat problema trecerii de pietoni și riscurile la care sunt supuși locuitorii municipiului.

Ulterior, Primăria municipiului Ungheni informa că în premieră, o trecere de pietoni din cel mai mare cartier și al doilea după numărul populației din municipiul Ungheni – Dănuțeni, va fi iluminată.

Potrivit administrației publice locale, trecere de pietoni din cel mai aglomerat loc – în preajma magazinului „Moldova”, va fi mai sigură pentru pietoni și va fi iluminată.

Proiectul, intitulat „Siguranța în trafic pentru locuitorii cartierului Dănuțeni”, a fost elaborat de mai mulți Ungheneni și este implementat de către Grupul de Inițiativă Locală „Dănuțeni”,

Costul total al proiectului constituie 52 mii de lei.

Proiectul, intitulat „Siguranța în trafic pentru locuitorii cartierului Dănuțeni”, a fost elaborat de mai mulți Ungheneni și este implementat de către Grupul de Inițiativă Locală „Dănuțeni”,

Costul total al proiectului constituie 52 mii de lei.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns