Foto // Reconstruim Ungheni pe bani europeni. Havuzul muzical din Piața Independenței prinde contur

La Ungheni continuă reconstrucția municipiului cu suportul financiar al Uniunii Europene.

Lucrările celui mai mare proiect de infrastructură, finanțat de Uniunea Europeană și realizate de Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie, avansează și au început a prinde contur.

Cel mai mare proiect de infrastructură de la Independență până în prezent

Investiția UE în aceste proiecte este de 1 168 546 euro, a Primăriei mun. Ungheni – 116 854 euro și UNDP – 90 000 euro.

Amintim că prin intermediul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, Uniunea Europeană a vine cu cel mai mare proiect de modernizare a centrului mun. Ungheni care prevede reabilitarea capitală a arterei cheie a municipiului – strada Națională, în segmentul intersecției cu str. Ștefan cel Mare și str. Romană și reconstrucția totală a Pieței Independenței.

În continuare, Vă prezentăm ce s-a reușit până acum pe marele șantier de construcții din centrul mun Ungheni:

  • Reabilitarea a peste 1 km din partea carosabilă pe str. Națională: sunt spre finisare lucrările de montare a bordurii de drum, se frezează stratul de asfalt degradat și se pregătește suprafața pentru montarea stratului de material reciclat pe ultimii 0,5 km.
  • Din cele 8 parcări proiectate, una este finisată, iar patru parcări sunt în curs de amenajare. Ele vor oferi spațiu de parcare în zona de centru a orașului pentru 225 de autovehicule.
  • Lucrările sunt în toi și în Piața Independenței ce va deveni un punct modern de atracție pentru ungheneni și vizitatori ai orașului. Aici au fost încheiate lucrările de betonare a havuzului pietonal, iar acum se realizează conectările la rețeaua de apeduct, canalizare și electricitate.

Amintim că la 17 martie curent, „Programul E4Moldova: Regiuni-cheie” a lansat concursul de contractare a unei companii ce va realiza lucrările de modernizare a centrului mun. Ungheni.

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții.

Programul are un buget total de 23 mln. EURO, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Vedeți și:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

12 trackback-uri / pingback-uri

  1. Istoria jucăriilor Bubulino. Cu suportul UE, la Ungheni se fabrică jucării din textile naturale - Știri din regiunea Ungheni
  2. Granturi de la 15 mii la 30 mii de euro pentru 15 antreprenori din regiunea Ungheni - Știri din regiunea Ungheni
  3. Reconstrucția și amenajarea Pieței Independenței din mun. Ungheni pe ultima sută de metri - Știri din regiunea Ungheni
  4. A înflorit magnolia la Ungheni. Piața Independenței poate se transformă în Piața „Magnolia” - Știri din regiunea Ungheni
  5. A înflorit magnolia la Ungheni. Piața Independenței se transformă în Piața „Magnolia” - Știri din regiunea Ungheni
  6. Havuzul muzical din Piața Independenței a deteriorat de un microbuz încărcat cu butelii cu apă „OM” - Știri din regiunea Ungheni
  7. Start lucrărilor de revitalizare a Scuarulului Primăriei mun. Ungheni - Știri din regiunea Ungheni
  8. UNGHENI – locul unde ne conectăm. Centrul mun. Ungheni mai spațios, modern și prietenos - Știri din regiunea Ungheni
  9. Foto // Reconstruim trotuarele de pe strada Națională din mun. Ungheni pe bani europeni - Știri din regiunea Ungheni
  10. Uniunea Europeană finanțează construcția unui nou rezervor pentru apă potabilă la Ungheni - Știri din regiunea Ungheni
  11. Welcome to Ungheni. Piața Independenței s-a transformat din nou în „Piața Magnolia” - Știri din regiunea Ungheni
  12. Strada Alexandru Boico din municipiul Ungheni reabilitată după 50 de ani de la construcție - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns