Foto // Careu neformal în Parcul Central din Ungheni al studenților Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei

Ceremonia dedicată noului an de învățământ la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei din Ungheni a fost una neobișnuită.

În loc de careul propriu-zis, elevii CESF au luat parte la o întrunire cu Administrația, reprezentanți ai Poliției de Frontieră din Iași, România, cu veterani și foști elevi ai acestei instituții, transmite instituția pe pagina sa de facebook



Activitatea s-a desfășurat în amfiteatrul din Parcul Central al municipiului Ungheni.

,,Am decis să deschidem noul an de învățământ într-o atmosferă neformală de dialog, ca să vă putem transmite emoțiile noastre și viceversa”, este mesajul cu care directorul CESF, dl Sergiu Lazari și-a început discursul.

Sursa mai transmite că Dumnealui a menționat că astăzi îl copleșesc amintirile, de prima uniformă, primii bocani, regimul de cazarmă etc, cu care a trebuit să se acomodeze acum 20 de ani.

Nu vreau să vă spun că va fi simplu și ușor. Arta polițistului de frontieră se bazează pe disciplină. Unele activități zilnice se măsoară în minute, în clipe. Acest lucru nu trebuie să vă sperie.

Voi trebuie să tindeți spre cele mai înalte culmi, ca peste câțiva ani, cineva dintre dvs să fie în locul meu, iar eu am să vă admir din rândul Organizației Veteranilor și Pensionarilor Poliției de Frontieră”, a mai adăugat comisarul principal.

Un mesaj de felicitare a transmis elevilor și directorul Școlii de Formare Inițială și Continuă a Personalului Poliției de Frontieră din Iași, România, comisarul șef Sorin Bocă:

Aveți un moment de răscruce al vieții și carierei dvs. Sper că ați făcut pasul cel bun, sunteți convinși de ce carieră vreți să urmați. Meseria este una foarte frumoasă dacă vrei să o faci”.

Printre invitații de oanoare s-a numărat și locotenent – colonelul Vladimir Peretean, membru al Organizației Veteranilor și Pensionarilor Poliției de Frontieră, care le-a povestit secvențe despre pregătirea grănicerilor de la înființarea Centrului de Instruire și până astăzi.

Ați ales o cale în viață interesantă prin intermediul acestei profesii. Să știți că prin dragostea față de acestă patrie. Acest sentiment vă va ajuta să luați unele decizii în paza frontierei de stat”, a mai completat veteranul.

O comparație între generații a făcut inspectorul superior, Ivan Bîrcu, profesor al catedrei

Discipline de specialitate„ din cadrul CESF, care este absolvent al primei promoții al Colegiului Național de Grăniceri. „Întotdeauna mi-a plăcut uniforma aceasta, chiar dacă de-a lungul anilor culoarea acesteia a fost modificată. Eu vă doresc să o purtați cu mândrie și să nu regretați alegerea făcută

La finalul discuției profesorul le-a dat asigurări elevilor că la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei vor primi nu doar instruirea necesară, ci și suportul moral de care vor avea nevoie.



Galerie Foto:

3 trackback-uri / pingback-uri

  1. Efectivul IGPF a fost completat cu 79 absolvenți ai CESF Ungheni. A 14-a promoție a absolvit Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei - Știri din regiunea Ungheni
  2. Un septembrie altfel: Elevii anului întâi al CESF în misiune la Aeroportul Internațional Chișinău - Știri din regiunea Ungheni
  3. Efectivul IGPF a fost completat cu 74 absolvenți ai CESF Ungheni. A 15-a promoție a absolvit Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns