Fondul cinegetic din Nisporeni îmbogățit cu 900 de fazani

Motiv de bucurie pentru vânătorii din raionul Nisporeni după ce fondul cinegetic al raionului a fost îmbogățit cu 900 de fazani.

Păsările au fost aduse din Ungaria și au fost repartizate de vânători și inspectorii de mediu. Acestea au trei săptămâni, dar până în toamnă vor fi numai bune de vânat, informează Canal 2 Nisporeni



Fazanii au fost eliberați, după ce timp de 15 zile au fost ținuți într-un adăpost din raionul Nisporeni, pentru a se obișnui cu clima din Republica Moldova.

Este un obicei ca în fiecare an în toate raioanele Republicii Moldova să popularizăm puii de fazani. Și la Nisporeni au ajuns acești fazani, un număr de 900 de fazani și au fost împărțiți în 12 sectoare, printre care se numără satul Milești, Bolțun, Călimănești și Vărzărești,” a menționat pentru Canal 2 Nisporeni, șeful Inspecției pentru Protecția Mediului Nisporeni, Andrei Cârlig.

Șeful Inspecției pentru Protecția Mediului spune că procesul de populare cu fazani a fost organizat la inițiativa Societății Vânătorilor și Pescarilor din Nisporeni.

O mare parte a fazanilor a fost distribuită în mai multe terenuri agricole sau terenuri unde favorizează supraviețuirea acestor fazani. Sunt în diferite zone, unde sunt terenurile de vânătoare, în apropiere de hrană, cum ar fi acest lan de lucernă, porumbul, în apropierea unui iaz ca să aibă și apă,” a comunicat șeful Inspecției pentru Protecția Mediului Nisporeni, Andrei Cîrlig.

Sezonul de vânătoare pentru fazani va fi deschis  pe data de șase octombrie și va dura până în luna ianuarie a anului viitor.

sursa: Canal 2 Nisporeni

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns