Focul a nimici 40 ha de vegetație în Petrești și câte 30 ha în Grozasca și Buciumeni

În ultimele 24 de ore, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit în 35 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetaţie uscată, inclusiv în raioanele Ungheni și Nisporeni.



Potrivit datelor înregistrate de subdiviziunile teritoriale IGSU, pompierii au intervenit la stingerea incendiilor de vegetație în 11 unități teritorial administrative: Ungheni, Nisporeni, Fălești, Glodeni, Râșcani, Soroca, Sângerei, Criuleni, Hâncești, Telenești, Cantemir.

Cele mai extinse suprafeţe de ardere au fost raportate în raionul Ungheni.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în arealul satului Petrești focul a nimicit cca 40 ha de vegetație.

Totodată, au fost afectate și satele Grozasca și Buciumeni unde au focul a distrus câte 30 ha de vegetație uscată.

În raionul Fălești, pompierii au stins 12 ha de teren afectat de flăcări, iar în Sângerei – peste 5 ha.

Totodată, la Iepureni, raionul Cantemir, salvatorii au lichidat un incendiu de vegetație, care a cuprins o suprafață de teren de 12 ha.

Mai mult, angajații IGSU au fost solicitați în 14 cazuri pentru a lichida incendii  de resturi menajere cu riscul răspândirii pe arii extinse.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgentă al MAI îndeamnă oamenii să nu utilizeze focul deschis la nimicirea resturilor menajere dar și vegetației uscate.



În condiții de vânt şi umiditate redusă focarele se pot răspândi pe spaţii extinse și pot prezenta pericol pentru sectorul forestier și locativ. În caz de situaţii de risc cetățenii sunt rugați să apeleze numărul 112.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns