Familia chinologică a Poliția de Frontieră s-a mărit cu 9 căței de rasă Malinois Ciobănesc Belgian

Inspectoratul General al Poliției de frontieră informează că nouă patrupezi au fost achiziționați cu suportul JTI

Potrivit unui comunicat al IGPF, la finele anului 2020, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a beneficiat de un suport financiar în valoare de o sută mii lei din partea Compania „JT International Trading” SRL (JTI).

Mijloacele financiare alocate de către JTI au oferit posibilitatea procurării a nouă căței de rasă Malinois Ciobănesc Belgian.

Cățeii vor fi repartizați în subdiviziunile Poliției de Frontieră și urmează a fi instruiți în detectarea produselor din tutun.

Contrabanda cu ţigări, inclusiv cu produse contrafăcute, în prezent este evaluată ca fiind unul dintre cele mai serioase riscuri la adresa securității frontierei de stat.

Traficul ilegal cu produse accizabile precum țigările și produsele din tutun, urmat de alcool și produse alcoolice, circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope și a precursorilor, rămân a fi printre principalele tendințe care definesc evoluția fenomenului infracționalității transfrontaliere.

În acest sens, suportul oferit Poliției de Frontieră de către JTI va contribui esențial la consolidarea capacităților instituționale în domeniul combaterii criminalității transfrontaliere, cu accent sporit pe prevenirea și investigarea cazurilor de contrabandă cu țigări și produse din tutun la frontiera de stat.

Totodată, IGPF a publicat și o mică galerie foto cu tinerii „recruți” ai Poliției de Frontieră, realizată pe malul Prutului, la noi, la Ungheni.

Pozele au fost făcute pe teritoriul stadionului Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei (CESF), dislocat în municipiul Ungheni, la câțiva metri de Podul Eiffel:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

1 trackback / pingback

  1. Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei din Ungheni la 16 ani de activitate - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns