Ex-primarul comunei Răciula din Călărași în vizorul ANI. A încheiat contracte cu firma soției

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare a încălcării regimului juridic al conflictelor de interese în privința unui fost primar din raionul Călărași.

Potrivit materialelor probatorii din dosar, în anul 2019, subiectul vizat, aflându-se în calitate de primar, ar fi semnat două contracte de achiziție în valoare totală de peste 35 mii lei cu o firmă, fondată și administrată de soția acestuia, comunică Cratima.md



Conform primului contract semnat de către  fostul ales local, autoritatea locală ar fi achiziționat obiecte de inox de la firma soției primarului.

Cel de-al doilea contract de achiziție de valoare mică o fost semnat prin intermediul unei terțe persoane, de către directoarea grădiniței din localitate.

În rezultatul acestor acțiuni, inspectorul de integritate a stabilit că – prin încheierea personală a contractului de achiziție a obiectelor de inox și încheierea contractului de achiziție de valoare mică, prin intermediul unei terțe persoane, cu firma unei persoane apropiate (soția) – fostul primar a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

În contextul dat, deoarece alesul local nu a declarat în scris conflictul de interese la ANI și nu a așteptat o soluție pe cauzele date, acesta riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică și mandatul de primar, pentru o perioadă de 3 ani.

Totodată, dacă actul de constatare emis de ANI va rămâne definitiv –  subiectul vizat ar putea fi inclus și în Registrul Interdicțiilor al ANI.

Actul de constatare poate fi contestat în instanța de contencios administrativ.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns