Epopea reconstrucției R1 Ungheni – Chișinău în vizorul Ministrului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale

Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, informează că este cu ochii pe șantierele de reconstrucție a drumurilor naționale, inclusiv a traseelor strategice R Ungheni – Chișinău și centurii Chișinăului, parte a M1 PTF Sculeni – Chișinău – Dubăsari.

Sunt cu ochii pe șantiere. Sunt sigur că putem mai bine și mai repede. Vom monitoriza îndeaproape mersul lucrărilor și vom interveni pentru a le duce la bun sfârșit.

Andrei Spînu, Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale

Potrivit unei postări a Ministrului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale pe contul său de facebook, membru executivului a întreprins o vizită de monitorizare a construcției podul peste râul Bâc și a pasajului peste calea ferată, situat pe drumul național M1 (centura Chișinău, spre zona industrială Pruncul).

Andrei Spînu informează că lucrările continuă într-un ritm mai alert și că ar fi primit promisiunea că pâna la final de an lucrările vor fi finalizate.

Drumul spre Ungheni se apropie de final.

Este inacceptabil să avem proiecte care durează ani de zile. Porțiunea de la Strășeni va fi finalizată. Am discutat cu antreprenorul și am agreat că acesta este ultimul termen pentru finalizarea lucrărilor.

Andrei Spînu, Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale

Centura satului Pojarna și st. Bahmut va fi finalizată în vara anului viitor. Nu există nici un motiv să nu se finalizeze lucrările în termen. Avem un mandat să reconstruim țara noastră – eu voi fi pe șantiere cu voi.

Andrei Spînu, Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale

Totodată, într-un comunicat recent al Administrației de Stat a Drumurilor, se informa că antreprenorul și-a asumat obligația de a finaliza lucrările de construcție a drumului de ocolire a localității Bahmut către sfârșitul anului 2021.

Anterior, antreprenorul promitea finalizarea centurii satului Pojarna și a st. Bahmut în luna mai 2021.

Mai multe articole despre Epopea reconstrucției drumului strategic R1 Ungheni – Chișinău:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

5 trackback-uri / pingback-uri

  1. Video // Parapet de siguranță de tip New Jersey pe traseul național R1 Ungheni – Chișinău – Știri din regiunea Ungheni
  2. Epopea R1 Ungheni – Chișinău: Sectorul de 17.6 km dintre Vatra și Strășeni – executate în proporție de circa 90% - Știri din regiunea Ungheni
  3. Epopea R1 Ungheni – Chișinău: Lucrărilor de construcție centurii st. Bahmut și s. Pojarna – executate în proporție de circa 50% - Știri din regiunea Ungheni
  4. Două machete de elev – pieton au fost instalate la o trecere pentru pietoni pe traseul R1 Ungheni - Chișinău - Știri din regiunea Ungheni
  5. Epopea R1 Ungheni – Chișinău: ASD va instala semafoare la intersecțiile cu drumurile de acces spre Trușeni, Cojușna și Roșcani - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns