Două sectoare de 17 km a traseului G89 Pârlița – Nisporeni – R25 au fost date în exploatare

Administrația de Stat a Drumurilor informează că a avut loc darea în exploatare a 2 tronsoane cu o lungime totală de 17,5 km al traseului G89 Pârlița – Nisporeni – R25, parte a coridorului Coridorului 13, odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare și îmbunătățire a drumurilor locale. 

Primul segment cu o lungime de 9,5 km traversează localitățile Milești, Bălănești, Pădureni și comuna Seliște din raionul Nisporeni. 

Al doilea segment are o lungime de circa 8 km traversând localitatea Seliște din raionul Nisporeni. 

Vezi și: 

Membrii comisiei de recepție la terminarea lucrărilor, constituită din reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Administrației de Stat a Drumurilor, Administrației Publice Locale, Consiliului Raional și Inspectoratului Național de Securitate Publică au evaluat calitatea lucrărilor și au semnat actele de recepție, cele două tronsoane ale coridorului fiind date în exploatare. 

Lucrările realizate sunt supuse perioadei de garanție a bunei execuții, astfel încât orice defecțiuni apărute în termen de un an vor fi remediate din contul antreprenorului. 

,,Apreciem capacitățile și profesionalismul companiilor locale care își asumă lucrări de construcție și reabilitare de complexitate majoră. Reabilitarea sectoarelor de drum ce sunt parte a Coridorului 13 contribuie la dezvoltarea infrastructurii din zonă, atragerea agenților economici și investitorilor străini” a comunicat Directorul General Interimar al ASD, Veaceslav Potop.

Primarul satului Milești, Radu Vârlan a accentuat importanța realizării proiectului pentru locuitorii din zonă: ,,Reparația coridorului facilitează accesul cetățenilor la serviciile de importanță socială, asigură circulația acestora în condiții de siguranță”.

Proiectul cu o valoare totală de peste 144 milioane de lei, finanțat de Banca Mondială, a prevăzut reabilitarea îmbrăcămintei rutiere, construcția a 32 de podețe, a unui pod, trotuarelor, instalarea a peste 1000 de indicatoare rutiere și a circa 600 de stâlpi de dirijare.

Contractele ce prevăd îmbunătațirea coridorului au fost încheiate în luna iulie a anului 2019 cu compania ,,Nouconst’’care a executat lucrările de reabilitare.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

1 trackback / pingback

  1. Recepția finală a lucrărilor de îmbunătățire a unui segment a drumului G89 – Pârlița – Seliște – R25 - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns