Două persoane reținute pentru trafic de copii și persoane în scopul exploatării sexuale

În urma investigațiilor efectuate de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane a INI, de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale, au fost reținute două persoane originare din raionul Ștefan Vodă și Ialoveni fiind suspectate de trafic de copii și persoane, în scop de exploatare sexuală comercială.

Pe parcursul anului 2020, suspecții au identificat două tinere de 15 și 22 de ani, din familii nevoiașe, obligându-le prin diverse metode de constrângere, să presteze servicii sexuale comerciale.

Bărbatul de 42 de ani cu antecedente penale și concubina sa de 24 de ani, locuiau împreună într-un apartament închiriat din municipiul Chișinău.

Prestând servicii ilegale de taximetrie, acesta identifica victimele, determinându-le să locuiască cu el și concubina sa.

Ajunse în apartament fetele erau deposedate de telefoane fiind obligate să presteze servicii sexuale atât în apartament, cât și pe strada Calea Moșilor din municipiul Chișinău, sub supraveghere permanentă.

Periodic, tinerele erau impuse să consume droguri de tip „sare” și ulterior obligate să întrețină relații cu clienți identificați prin intermediul unui sait de anunțuri on-line.

Din declarațiile victimelor, acestea deserveau zilnic de la 3 la 8 clienți, iar plata pentru un client constituia de la 500 până la 800 de lei.

Banii erau acumulați de traficant fără a se împărți cu victimele, ele fiind doar hrănite.

În rezultatul acțiunilor întreprinse de ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane, au fost pornite mai multe cauze penale, iar la 28 ianuarie curent, persoanele  suspecte  au fost reținute pentru 72 de ore.

Conform legii penale, persoanele vinovate, riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.

Poliția continuă investigațiile pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, dar și identificarea altor victime recrutate de suspecți.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns