Doi ungheneni premiați la o expoziție de desene cu genericul „Vaccinurile ne aproprie”

În scuarul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din capitală a fost inaugurată astăzi expoziția de desene ale copiilor cu genericul ”Vaccinurile ne aproprie”, informează MOLDPRES.

În cadrul expoziției, au fost prezentate cele mai frumoase desene care ilustrează beneficiile imunizării, realizate de elevii din țară la Concursul de pictură și desen, lansat în contextul marcării Săptămânii Europene a Imunizării 2021 în Republica Moldova.

Solicitat de agenție, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea, a menționat că acest concurs s-a desfășurat în perioada 26 aprilie-14 mai.

La concurs au participat 261 de copii, elevi în instituțiile de învățământ general din raioanele: Șoldănești, Fălești, Florești, Chișinău, Cantemir, Bălți, Edineț, Ungheni, Dubăsari, Orhei, Bender, Criuleni, Strășeni, Cahul, Hâncești, Călărași, Dondușeni, Glodeni, Nisporeni, Anenii Noi, Soroca, Ștefan Vodă și Taraclia.

Potrivit oficialului, scopul concursului a fost de a informa părinții și copiii despre beneficiile vaccinării.

„Vaccinurile constituie cea mai bună investiție în viitorul copiilor. Neglijarea vaccinării poate conduce la urmări tragice. Vaccinurile salvează vieți și ne apropie unii de alții”, a subliniat Denis Cernelea.

În cadrul manifestării au fost premiați 10 elevi.

Printre aceștia sunt: Mădălina Stanciu, elevă la Liceul „Tudor Vladimirescu” din Chișinău, Ana Obreja, elevă la Școala de arte plastice din Ungheni „Raisa Cojocaru”, Bogdana Grosu din Bădiceni, Soroca, Valentin Popovici, elev la Liceul  Teoretic „Ion Creangă” din Ungheni, Irinela Palamaru, elevă la Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga” din Chișinău ș.a.

Expoziția de desene cu genericul ”Vaccinurile ne apropie” este organizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, împreună cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică, cu suportul Uniunii Europene, Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF Moldova. Ea va fi deschisă până la 1 iulie.

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns