Documente false descoperite în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni

Poliţiştii de frontieră ai României din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit ascunse, asupra a trei persoane, două cărţi de identitate şi un certificat de pregătire profesională, cu însemnele autorităţilor române, care erau false, informează Poliția de Frontieră a României



În data de 17 ianuarie curent, în jurul orei 08.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, călătorind ca pasager într-un autoturism marca Mercedes-Benz,  înmatriculat în Polonia, D. F., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 25 de ani.

Câteva ore mai târziu, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, călătorind ca pasager într-un autocar  marca Mercedes-Benz, D. F., un cetățean din Republica Moldova, în  vârstă de 38 de ani.

În această dimineaţă, în jurul orei 09.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, călătorind ca pasager într-un autocar, cetăţeanul din R. Moldova G.M., în  vârstă de 29 de ani.

În baza analizei de risc pe linia fraudei documentare, echipele comune de control au procedat la efectuarea unor controale amănunţite asupra persoanelor, în urma cărora au descoperit, ascunse asupra celor trei cetăţeni, două cărţi de identitate şi un certificat de pregătire profesională, cu însemnele autorităţilor române.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, persoanele în cauză au declarat că intenționau să meargă în Italia, respectiv Franţa și că au procurat documentele de la persoane ale căror date de identitate nu le cunosc, plătind  sume cuprinse între 100 şi 300 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns