Dispoziția nr. 21 din 24 aprilie 2020 al Comisei Situații Excepționale a Republicii Moldova

Astăzi, 24 aprilie 2020, Primul-ministru Ion Chicu a convocat o nouă ședință online a Comisei Situații Excepționale a Republicii Moldova.



Membrii CSE au examinat efectele măsurilor întreprinse asupra procesului de răspândire a epidemiei.

Au fost examinate evoluția numărului cazurilor confirmate, efectele regimului de carantină în localitățile vizate, efectele generate și capacitatea sistemului de sănătate publică de a administra fluxul de pacienți.

Specialiștii au constatat creșterea nivelului de respectare a recomandărilor de distanțare socială în locurile publice și a altor măsuri de protejare personală.

Comisia a examinat un set de propuneri venite din partea instituțiilor publice și a mediului de afaceri și a aprobat un șir de măsuri de adaptare a unor activități economice.

S-a decis ca zilele de 27 – 30 aprilie să fie declarate zile libere.

Comisia a decis scutirea de TVA, a taxelor vamale și a procedurilor vamale pentru un lot de produse medicale oferite RM de Guvernul Republicii Turcia pentru combaterea epidemiei COVID-19.

CSE a aprobat o listă de curse aeriene charter pentru săptămâna viitoare, menite să aducă acasă cetățeni ai Republicii Moldova.

Urmare a ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale din 24 aprilie 2020, a fost aprobată Dispoziția nr. 21:

Declarații de presă după Ședința Comisiei:

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns