Deputatul fracțiunii „PAS” – Igor Talmazan, noul director al Serviciului Vamal

Deputatul Igor Talmazan, ales în calitate de paralmentar pe lista partidului „PAS”, a fost numit în funcția de director al Serviciului Vamal al Republicii Moldova.

Prin ordinul Ministrului Finanţelor ,,Cu privire la numirea în funcţie”, Igor Talmazan a fost numit în funcţia de director al Serviciului Vamal, începând cu ziua de astăzi, 6 septembrie 2021.

Noul director al Serviciului Vamal a fost prezentat astăzi colectivului instituției de către ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi.

Ministrul Finanțelor l-a felicitat pe dl Talmazan cu învestirea în funcție, i-a urat succes în activitatea profesională și a menționat că principalele obiective necesare de a fi realizate sunt: fortificarea capacității Serviciului Vamal de asigurare a încasărilor la bugetul de stat, îmbunătățirea condițiilor de efectuare a procedurilor vamale pentru agenții economici, eliminarea contrabandei și sporirea eficienței Serviciului Vamal.

La rândul său, noul director al Serviciului Vamal, Igor Talmazan a apreciat încrederea ce i-a fost oferită, menționând că a acceptat această funcție publică fiind perfect conștient de imensa responsabilitate pe care o va avea față de agenții economici în primul rând, dar și față de fiecare cetățean în parte.

De asemenea, directorul Vămii a specificat că, în sistemul vamal, ca și în orice alt sistem, multe procese trebuie să fie îmbunătățite și reformate, asumându-și angajamentul să promoveze o politică anticorupție tranșantă.

La final, Igor Talmazan și-a exprimat încrederea că odată cu schimbările ce vor urma în următoarea perioadă în Serviciul Vamal, se va schimba și imaginea instituției.

Igor Talmazan este specializat în Drept Public, fiind avocat de profesie.

Anterior a activat ca șef al cabinetului președintelui fracțiunii parlamentare.

În urma scrutinului din 11 iulie 2021, a ajuns deputat.

Pe parcursul anului 2019, a activat în calitate de șef al Corpului de Control al Prim-ministrului Republicii Moldova, Maia Sandu.

Anterior, a mai deținut funcții de șef al Inspectoratului Ecologic de Stat al Republicii Moldova și viceministru al Mediului.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

3 trackback-uri / pingback-uri

  1. Artur Mija - noul Secretar General al Guvernului - Știri din regiunea Ungheni
  2. Igor Talmazan a revenit la conducerea Serviciului Vamal - Știri din regiunea Ungheni
  3. Igor Talmazan a demisionat din funcția de Director al Serviciului Vamal - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns