Datorită Voluntarilor Pro Ungheni, trecerea de pietoni din preajma Școlii Primare „Spiridon Vangheli”, mun. Ungheni – mai sigură pentru pietoni

Poarta de Vest a Republicii Moldova – municipiul Ungheni, devine mai sigură pentru pietoni.

Schimbarea la față a urbei noastre și creșterea gradului de siguranță pe artere centrale are loc datorită activismului civic și mișcării voluntarilor din Ungheni – Grupul Voluntarii „Pro Ungheni”.

Comunitatea voluntarilor din Ungheni a fost creată și este coordonată în continuare de către Marina Atamuratov (ex-Zamă), responsabilă de elaborarea și implementarea politicilor din domeniul tineretului, culturii și sportului în cadrul Primăriei municipiului Ungheni și proaspăt laureată a Festivalului Voluntarilor 2020 cu titlul de „coordonatoarea de voluntari al anului 2020”.

Revenind la subiectul articolului, comunicăm trecerea pentru pietoni din preajma Școlii Primare „Spiridon Vangheli” devine mai sigură prin implementarea proiectului „Treceri de pietoni sigure și prietenoase pentru ungheneni”, elaborat de Grupul de voluntari „Pro Ungheni”.

Costul total al proiectului este de 50 220 lei, banii fiind oferiți de Fundația Comunitară Ungheni și co-finanțare din partea Primăriei municipiului Ungheni.

Proiectul prevede modernizarea marcajului rutier și vopsirea trecerii pentru pietoni în culori aprinse, vizibile de la distanță și pe timp de noapte și iluminarea propriu-zisă a segmentului de traseu ce vizează zebra.

La mijlocul lunii octombrie, atunci când a avut loc lansarea proiectului, administrația publică locală informa că în circa două luni, va avea loc inaugurarea oficială a trecerii de pietoni amenajate.

În aceași ordine de idei, Primăria mai informa că examinează posibilități de a începe implementarea Proiectului privind iluminarea municipiului Ungheni, care prevede instalarea de becuri econome, schimbarea rețelelor etc., în toate cartierele municipiului.

Între timp, vor avea loc și ore de educație rutieră pentru elevi, fiind informați, per total, 300 de copii.

La sfârșitul acestei săptămâni, în adresa redacției portalului independent de știri din regiunea Ungheni – NEWS.UNGHENI.ORG, au fost remise o serie de fotografii care prezintă gradul de realizare a proiectului implementat de Grupul voluntarilor „Pro Ungheni”, sub coordonarea Marinei Atamuratov

Galerie Foto:

Amintim la 12 octombrie curent, Primăria municipiului Ungheni informa opinia publică că în premieră, o trecere de pietoni din cel mai mare cartier și al doilea după numărul populației din municipiul Ungheni – Dănuțeni, va fi iluminată.

Proiectul, intitulat „Siguranța în trafic pentru locuitorii cartierului Dănuțeni, a fost elaborat de mai mulți Ungheneni și este implementat de către Grupul de Inițiativă Locală „Dănuțeni”,

Costul total al proiectului constituie 52 mii de lei.

Lansarea proiectului a avut loc la finele săptămânii trecute și a fost prezentat de către Marina Atamuratov, specialistă în cadrul Primăriei municipiului Ungheni și originară din cartierul Dănuțeni

Amintim că la 7 octombrie curent, redacția News.Ungheni.org a adus în atenția opiniei publice siguranța pietonilor din sectorul Dănuțeni.

În articolul intitulat Video // Siguranța rutieră în mun. Ungheni. Cum arată una dintre cele mai aglomerate treceri de pietoni din sectorul Dănuțeni, a fost abordată detaliat problema trecerii de pietoni și riscurile la care sunt supuși locuitorii municipiului.

Totodată, Primăria mai informa că ideea privind trecerile de pietoni iluminate din municipiul Ungheni a fost inclusă în planul strategic de dezvoltare a orașului acum 2 ani și că subiectul s-a discutat în câteva rânduri și la ședințele Consiliului Municipal.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

1 trackback / pingback

  1. „Spune NU violenței”- flashmob organizat de Voluntarii Pro Ungheni - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns