Cum poți redirecționa 2% din impozitul pe venit unui ONG din Ungheni

În acest an, cetățenii Republicii Moldova, deja al 5-lea an consecutiv, pot redirecționa 2% din impozitul lor pe venit către o organizație necomercială (Asociație Obștească / ONG) sau o entitate religioasă.

Redirecționarea este opțională.

Termenul de depunere a declarației pe venit – 30 aprilie 2021!

Prevederea 2% este un drept al fiecărui cetățean al Republicii Moldova care plătește taxe. Totodată, aceasta reprezintă un mecanism de transparență fiscală adoptată în țările Europei centrale și de Est.

Redirecționarea se poate realiza foarte simplu, prin completarea unui formular standard și depunerea lui la autoritatea fiscală de care aparține contribuabilul.

Redirecționarea este gratuită – nu duce la nici o cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul.

Rezultatul este virarea, în contul organizației desemnate ca beneficiar, a unei sume reprezentând până la 2% din impozitul anual plătit pe venit într-un an.

Cum poți redirecționa 2% din impozitul pe venit

Lista beneficiarilor desemnării procentuale pentru anul 2021, elaborată de către Ministerul Justiției, include 942 de organizații și entități religioase:

Scopul redirecționării 2% din impozitul pe venit?

  • Începând cu 2016, cetățenii au posibilitatea de a investi în rezolvarea unei probleme care te interesează în mod special, direcționând 2% din ce plătești statului spre o organizație neguvernamentală la alegerea ta.
  • Banii redirecționați reprezintă 2% din impozitul care ți-a fost deja reținut în anul 2020, și care altfel ar intra în bugetul statului. Nu trebuie să plătești nimic atunci când depui formularul.

Cum redirecționezi 2% din impozitul pe venit unei Asociații Obștești din Ungheni!

  1. Completează formularul CET15 (Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit) cu datele tale și cele ale organizației pe care ai ales-o ca beneficiar. Depune formularul completat la autoritatea fiscală de care aparții.

Pentru anul 2021, lista beneficiarilor desemnării procentuale include 942 de organizații și entități religioase.

Totodată, pentru ne susține Unghenenii noștri, am solicitat de la cetățeni, în grupul de pe facebook Ungheni, mai multe informații referitor la asociațiile obștești care contribuie la dezvoltarea municipiului și raionului Ungheni și care merită să beneficieze de 2% din impozitul pe venit.

Urmare, în baza opiniilor Unghenenilor, beneficiari ai acțiunilor și proiectelor implementate de asociațiile obștești, Vă recomandăm să susțineți prin redirecționarea a 2% următoarelor organizații:

JCI Ungheni – Organizația tinerilor antreprenori din Ungheni, parte a federației mondiale de tineri lideri şi antreprenori

Centrul Regional de Dezvoltare Durabila

Organizație non-profit care promovează valorile europene, contribuie la creșterea şi consolidarea capacității autorităților publice locale, societăţii civile, mediului de afaceri şi implicarea cetăţenilor în politicile de dezvoltare durabilă locală şi regională pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii comunităţilor.

În perioada 2007 – 2020, CRDD a implementat mai mult de 50 de proiecte majore de dezvoltare a comunității.

Asociația obștească „Adăpost şi Alinare”

Din descrierea asociației pe facebook: „Mulți ne cunoaștem şi a-ți fost martor la realizările noastre vizibile. Da, cred că nu mai este o altă Asociație în Republica Moldova, care să reușească să înregistreze așa rezultate ca:

  • peste 80 copii adoptați, cu mentoratul şi susținerea noastră gratis.
  • Să fim consolidate peste 40 familii adoptatoare din țară, care mereu comunicăm și ne împărtășim cu experiența.
  • Să ne bucurăm de reușitele copiilor noștri.

Lista e mare. Noi suntem cei cu faptele. Nu este necesitate de îndreptățire sau laudă mare – consider, că e datoria noastră de părinți de a crea familii DECENTE.

Lista asociațiilor obștești din Ungheni poate fi actualizată!

Totodată, Vă prezentăm și Lista națională beneficiarilor desemnării procentuale (Legea 2%) pentru anul 2021:

Lista națională beneficiari… by News Ungheni

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram, și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns