Un nou Acord de colaborare dintre CR Ungheni și CJ Arad. A fost semnată o scrisoare de intenție

În perioada 21-23 iunie 2019, vicepreședinta raionului, Iulia Pancu și Stepan Pirogan, consilier raional, la invitația lui Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad au participat la o serie de evenimente cu ocazia celei de-a 100-a aniversare a creării Statului Român Modern și a 100 de ani de administrație românească a orașului Arad.

Evenimentul a avut loc în contextul Președinției Române a Consiliului Uniunii Europene, comunică Consiliul raional Ungheni

Totodată, ținând cont de faptul că Acordul de Cooperare între raionul Ungheni și județul Arad, semnat la 26 mai 2011, a expirat, s-a desfășurat ceremonia de semnare a scrisorii de intenție, un moment foarte important pentru raionul Ungheni.

Acordul va fi parafat de consilierii celor două județe, în perioada următoare

Primul Acord de înfrăţire între judetul Arad şi raionul Ungheni din Republica Moldova a fost semnat la 26 mai 2011 de către Ion Harea, președintele raionului și Nicolae Lotcu, președintele consiliului județean.

Acordul a cuprins cadrul general al unor activităţi care acoperă domeniile economic, social, cultural şi turistic, oferind regiunii de la est de Prut şansa unor cooperări eficiente, concrete, menite să sprijine evoluţia regiunii spre standardele europene.

Acord de colaborare dintre CR Ungheni și CJ Arad

Conform Acordului de colaborare din 2011, părțile anunțau colaborarea în domeniile care sunt în conformitate cu autoritatea şi competenţa lor:

  • economia şi dezvoltarea IMM-urilor;
  • societatea civilă;
  • dezvoltare locală;
  • turism;
  • educaţie;
  • guvernare locală;
  • asistenţa socială;
  • protecţia mediului;
  • cultură;
  • sport.

Idea cooperării dintre Ungheni și Arad a venit în contextul în care regiunile vestice ale României şi ale Republicii Moldova, dispun de experienţa zonelor economice libere şi de activităţi specifice de frontieră.

Totodată, la 13 noiembrie 2018, CJ Arad a organizat Forumul Economic Româno-Moldovenesc.

În cadrul forumului, Ungheniul, Aradul și Ialoveniul și-au prezentat oportunitățile de afaceri în cadrul forumului economic de la Arad.

În acelaș context, la 9 mai 2019, în municipiul Ungheni a fost inaugurat ,,Scuarul Europei”, proiect inițiat și realizat de către Consiliul raional Ungheni în parteneriat cu Consiliile Județene Arad și Neamț din România, partenerii Ungheniului de dezvoltare.

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

1 trackback / pingback

  1. Sângele apă nu se face. A fost semnat Acordul de Cooperare între județul Maramureș și raionul Ungheni - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns