COVID-19 Moldova // 30 cazuri oficiale de infectare. Date oficiale la ora 18:00 a zilei de 17 martie 2020

După ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei din 17 martie 2020, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu date actualizate privind persoanele infectate cu noul coronavirus COVID-19.



Astfel, la ziua de azi, 17 martie 2020, în Republica Moldova a fost înregistrat un caz nou, de import din Italia, respectiv numărul total a ajuns la 30 de persoane.

Pe parcursul zilei de azi au fost testate în total 46 de cazuri suspecte.

Totodată, autoritățile vin cu precizări referitor la cetățeanului Republicii Moldova, calificat drept pacient suspect la infecția cu COVID-19, preluat de la punctul de trecere al frontierei de stat de la Giurgiulești, de un echipaj al serviciului medical de urgență Cahul și transportat la Chișinău.

Pacientul a fost investigat de medici, acesta nu a prezentat simptome privind infecția cu COVID-19.

În urma discuțiilor cu medicii, persoana a recunoscut că a mințit autoritățile române pentru a ajunge pe teritoriul Republicii Moldova. Persoana urmează să fie penalizată pentru fapta sa, conform prevederilor legale.

Amintim că în legătură cu situaţia epidemiologică privind infecţia cu COVID-19, Parlamentul Republicii Moldova a aprobat astăzi proiectul de Hotărâre a Guvernului privind declararea Stării de urgenţă pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în perioada 17 martie – 15 mai 2020.



Totodată, în legătură cu această situație, două companiei de taxi din municipiul Ungheni, „Avantaj” și S.C. „Neosertrans” S.R.L, s-au oferit să acorde un suport angajaților Spitalului raional Ungheni și să asigure transportul gratuit cadrele medicale de la domiciliul la spital și invers.

Acțiunile acestor companii au fost inspirate din inițiativa platformei iTaxi:

Statistica oficială privind COVID-19 în Moldova la ora 18:00 a zilei de 17 martie 2020 arăta în felul următor:



Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns