COVID-19 // Încă 35 cazuri de infectare depistate oficial. Date statistice la 30 martie 2020

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a declarat că la ziua de astăzi, în Republica Moldova au fost depistate 35 cazuri noi de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19.

În acest sens, la ziua de astăzi în Republica Moldova sunt înregistrate 298 cazuri oficial de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19




Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, cele 35 cazuri pozitive de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19 au următorul tip de transmitere:

  • 6 cazuri de import (România – 3, Marea Britanie – 2 și Belarus – 1);
  • 39 cazuri de infecție locală (Chișinău – 17, Soroca – 2, Cahul – 2, Orhei – 1, Ștefan Vodă – 5, Ialoveni – 1 și Strășeni – 1).

În aceași ordine de idei, Primul-ministru Ion Chicu a menționat că vor fi activate mai multe spitale regionale / raionale, inclusiv Spitalul raional din Nisporeni.

Amintim că la ziua de ieri a fost înregistrat al doilea caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19 în raionul Nisporeni. Acesta este al 3-lea caz din regiunea Ungheni după ce încă două cazuri au fost depistate anterior în comuna Marinici din Nisporeni și Păulești din Călărași.

Totodată, reamintim că în regiunea Ungheni (raioanele Ungheni, Nisporeni și Călărași), în prima parte a zilei de 30 martie 2020, erau înregistrate 2 047 de persoane sub supraveghere medicală continuă, cu 872 mai mult față de 21 martie curent:

  • raionul Nisporeni – 1178 de persoane, cu 317 mai multe față de 20 martie 2020;
  • raionul Ungheni – 891 de persoane, cu 22 mai puțini față de 20 martie 2020;
  • raionul Călărași – 42 persoane, cu 33 persoane mai puțin față de 20 martie 2020.

Amintim că cadrul Centrului de Comandă și ședinței Comisie pentru Situații Excepționale din 28 martie s-a decis activarea unui spital de câmp / centru de triere cu cca 700 de locuri pe teritoriul Complexului Internațional pentru Expoziții „Moldexpo”.

Acest centru de triere va fi activat începând cu ziua de miercuri sau joi a săptămânii viitoare.

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.



Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns