COVID-19 // 247 cazuri noi de infectare. Moldova a trecut pragul de 14 mii de cazuri confirmate

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale comunică alte 247 cazuri noi de infectare cu COVID-19 confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 5 în regiunea transnistreană și 4 în municipiul Ungheni.


Totodată, potrivit Centrului de Sănătate Publică Ungheni, la 21 iunie 2020, în municipiul Ungheni au fost înregistrate 4 cazuri noi de infectare.

Urmare, la ziua de astăzi în Poarta de Vest a Republicii Moldova sunt înregistrate 23 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 10 sunt tratate.

Toate cazurile sunt cu transmitere locală.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 1052 teste, dintre care primar – 846  şi repetat – 206.

Potrivit MSMPS, bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 14 200 cazuri, dintre care 77 în raionul Ungheni.

Totodată, informațiile publicate de MSMPS nu conțin și cazuri din mun. Ungheni. Urmare, numărul cazurilor confirmate la nivel național este de 14204.

Din numărul total de cazuri din această zi, 21 sunt lucrători medicali:

  • medici – 4 persoane;
  • asistenți medicali – 10 persoane;
  • felceri – 1 persoană;
  • personal auxiliar – 6 persoane.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

  • Deces 466: Bărbat de 45 ani, din r-nul Ocniţa, internat la IMSP SR Ocnița, pe 12 iunie. Comorbidităţi: obezitate, hipertensiune arterială gr. III.
  • Deces 467: Bărbat de 58 ani, din mun. Cahul, transferat în stare foarte gravă de la IMSP SR Cahul, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 16 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip II, angiopatie diabetică, nefropatie diabetică.
  • Deces 468: Bărbat de 64 ani, din mun.Chișinău, transferat de la SCBI “Toma Ciorbă”, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 16 iunie. Comorbidităţi: ciroză hepatică virală, angină pectorală de efort CF II, hipertensiune arterială gr. III. 
  • Deces 469: Femeie de 51 ani, din r-nul Ceadâr-Lunga, internată la IMSP SR Ceadîr – Lunga, internată pe 17 iunie, cu pneumonie bilaterală.
  • Deces 470: Femeie de 84 ani, din r-nul Orhei, internată la IMSP SR Orhei, pe 10 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, diabet zaharat tip 2, cardiopatie ischemică cronică.
  • Deces 471: Bărbat de 72 ani, din r-nul Taraclia, internat la IMSP SR Taraclia, pe 17 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2.
  • Medicului Vasile Sârbu (deces 472), de 65 ani, şef al Serviciului endoscopie şi ultrasonografie din cadrul Spitalului Clinic Bălţi, internat pe data de 18 iunie la Spitalul Clinic Republican, cu COVID-19.
  • Asistenta medicală Victoria Maciuga (deces 473) de 45 ani, care activa în secţia Pneumologie a Institutului Mamei şi Copilului. Regretata colegă a fost internată la SCM „Sfântul Arhanghel Mihail”, pe 6 iunie, cu COVID-19. 

În total, 23 lucrători medicali au pierdut lupta cu viaţa, din cauza infecţiei COVID-19.



Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns