Compozitorul Eugen Doga a primit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Iași

Compozitorul-academician Eugen Doga a primit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Iași. Hotărârea de a-i acorda titlul onorific celebrului artist a fost aprobată în cadrul ședinței Consiliului Local al municipiului Iași din 30 aprilie 2020.

Consilierii locali au aprobat, în unanimitate, acordarea prestigiosului titlu maestrului Eugen Doga, informează Academia de Științe a Moldovei.



În referințele de specialitate la proiectul de hotărâre se menționează că „Eugen Doga este unul dintre cei mai apreciați și renumiți muzicieni din Republica Moldova, bucurându-se de o largă recunoaștere internațională”.

Întrebat cum l-a prins vestea de a fi Cetățean de Onoare al îndrăgitului oraș eminescian, compozitorul Eugen Doga a spus că este foarte bucuros și surprins deopotrivă. Și pentru că nu-i venea încă să creadă, maestrul l-a telefonat pe primarul mun. Iași Mihai Chirica să se asigure că este adevărat. După ce a primit confirmarea, artistul a ținut să exprime onoarea autorităților locale ieșene, în special, Primarului Mihai Chirică, pentru acest gest de înaltă apreciere și considerație.

„M-a prins o frumoasă surpriză, când azi am aflat din presă știrea că mi s-a acordat titlul onorific Cetățean de Onoare al orașului Iași.

Țin să mulțumesc din suflet pentru această nemaipomenită știre din orașul, care-mi este nu numai foarte drag, dar și de care mă leagă viața artistică în prezent, dar și cea în legătură cu viața și creația marilor spirite românești – Mihai Eminescu și Veronica Micle.

Mulți Ani Orașului Cultural al României, Iași! Mulți ani împliniți cetățenilor acestui oraș-minune, care-mi solicită muzica și pentru care sunt dator să le mai cânt”, a declarat fericit compozitorul.

Maestrul Doga a fost bucuros să exprime onoarea și pentru coincidența fericită care a făcut ca acest titlul să fie acordat într-o zi, în care cadre medicale din Iaşi şi din ţară au ales să plece într-un convoi umanitar către Republica Moldova.

Sursa mai comunică că la sfârșitul anului trecut, celebrul artist Eugen Doga, a devenit Cetățean de Onoare al orașului București, titlu onorific, fiind acordat în semn de recunoştinţă pentru promovarea şi păstrarea tradiţiei populare româneşti.

sursa: Eugenia Tofan / Academia de Științe a Moldovei

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns