CNA informează că a reținut prima persoană în 2021. Un bărbat din Ceadâr-Lunga riscă 6 ani de închisoare pentru o mită de 800 de euro

Un bărbat din Ceadâr-Lunga a fost reținut de ofițerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență.

Acesta ar fi pretins de la un bărbat 800 de euro pentru a-l ajuta să-și perfecteze permisul de conducere, la categoriile B și C.

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi susținut că are influență asupra angajaților Secției Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Comrat și ar fi pretins 800 de euro pentru a-i determina pe aceștia să-l ajute pe candidat să susțină cu succes examenele de calificare auto la categoriile B si C.

Pentru serviciile sale, acesta ar fi primit o parte din banii pretinși în sumă de 400 de euro. Astăzi, au fost supuse perchezițiilor domiciliul, biroul de serviciu și automobilul bănuitului.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore şi a fost plasat în izolatorul CNA.

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de la 2000 la 3000 unități convenționale sau închisoare până la 6 ani.

CNA amintește că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupție Sud conduce urmărirea penală în acest caz.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns